ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ: ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ

«Τώρα οι δανειστές, μας έπιασαν από το λαιμό. Ασφυκτιούμε. Και μας συμπεριφέρονται ως κάποιους κατοίκους του Νότου», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής.

«Η κοινωνία είναι γονατισμένη και εμείς οφείλουμε να της δώσουμε ανάσα. Είναι οργισμένη. Οφείλουμε να δώσουμε απάντηση στην οργή της. Η κοινωνία δεν εμπιστεύεται τους θεσμούς και το δικαστικό σύστημα όσο θα έπρεπε. Οφείλουμε να της δώσουμε τη δυνατότητα να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη

της στο δικαστικό σύστημα», πρόσθεσε.

Στο ακροατήριο στο οποίο απευθύνθηκε ήταν αμιγώς δικαστικό, καθώς η 3η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί με νόμο ως επίσημη αργία για τα δικαστήριο, προς τιμήν του Διονυσίου του Αρεοπαγίτη.

Ο Αντ. Ρουπακιώτης λαμβάνοντας υπόψη την δυσχερή οικονομική συγκυρία, τις επιπτώσεις της κρίσης, αλλά και τον θεσμικό ρόλο των δικαστών, που εξακολουθούν να διακόπτουν σε καθημερινή βάση τις συνεδριάσεις του αντιδρώντας στις επικείμενες περικοπές των μισθών τους επισήμανε μεταξύ άλλων ότι:

• Αν συνεχίσουμε έτσι, γίνεται αντιληπτό ότι το εύρος της αμφισβήτησης, που ήδη καταγράφεται ως επιλογή ενάντια στους θεσμούς, θα μεγαλώσει. Οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις. Και το δικαστικό σύστημα είναι μέρος της κρίσης, αφενός διότι βαρύνεται με την παθογένεια οργάνων της λειτουργίας του κράτους, αφετέρου διότι δεν στάθηκε σε επίπεδο υψηλής ευθύνης σε κρίσιμες στιγμές, όσο θα έπρεπε.

• Οι θεσμοί και το δικαστικό σύστημα οφείλει να ανταποκριθεί προς όλες τις απαιτήσεις. Να ανταποκριθεί στον άνεργο που καταθέτει αγωγή, τον χαμηλοσυνταξιούχο, τον χαμηλόμισθο, τον νεόπτωχο. Γιʼ αυτό συμμεριζόμενος το παράπονό σας, όλοι καλούμαστε να ανασκουμπωθούμε, να αυτοθυσιαστούμε. Επαναλαμβάνω να αυτοθυσιαστούμε, αυτό απαιτεί η κοινωνία.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου τόνισε ότι «αφού έφτασαν ακόμη και οι δικαστές να προβαίνουν σε κινητοποιήσεις, θα πρέπει η Κυβέρνηση να είναι ιδιαίτερα ανήσυχη και να μεταφέρει τις ανησυχίες αυτές προς τους Ευρωπαίους μαζί με τους οποίους αποφασίζουν για τα μέτρα

Keywords
Τυχαία Θέματα