«Σα δεν ντρέπεσαι»

07:41 6/8/2013 - Πηγή: Matrix24

… « Ποιες αποδείξεις και ποιες ταμιακές μηχανές, ρε φιλαράκι. Κεσάτια όλη τη σεζόν. Και πάνε να μας κλείσουν , τσαμπουκά , το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου; Δε γίνεται αυτό. Δεν παίζει. Τι περιμένει ο επαγγελματίας όλο το καλοκαίρι; Τρία, το πολύ τέσσερα Σαββατοκύριακα για να δουλέψει, να βγάλει τα σπασμένα. Και πόσο τζίρο να κάνει; Σαράντα, θες πενήντα χιλιάρικα, μαξ, τη βραδιά; – δεν

σώνεται. Τι περιθώρια έχει; Βάλτα κάτω. Ενοίκια, φώτα, ηχητικά, νερά, δάνεια, γραμμάτια, προσωπικό. Σεφ και μετρ, σερβιτόρους, λουλουδούδες, ασφάλεια, παρκαδόρους, μάγειρες, λαντζέρες, καθαρίστριες. Ένας στρατός, μεροκάματα. Χώρια η ορχήστρα, η φίρμα, ο κράχτης, η διαφήμιση. Τι νομίζεις, τσάμπα είναι;»

…«Και έρχονται και μας τη πέφτουνε για αποδείξεις. Μάλιστα! Ποιος είπε ότι ο καταστηματάρχης δεν κόβει; Κόβει. Αλλά μετά. Όταν ζητήσουν οι πελάτες λογαριασμό. Συνολικό. Που ακούστηκε προκαταβολικά; Παρέες είναι, μπορεί να μεθύσουνε, να μανουριάσουνε, να τη κοπανήσουνε. Θα τρέχει ο σερβιτόρος να τους πιάνει έναν-έναν και να τους κάνει διαιρέσεις; Μια φιάλη δωδεκάρι μολτ εσύ, τα παρελκόμενα ο άλλος, τα αναψυκτικά και τα φρούτα οι κυρίες;

…«Άστο μεγάλε, δεν πάει έτσι σ’ αυτή τη δουλειά. Νύχτα, αλλά επιχείρηση. Κανονική. Με τα ΙΚΑ της, τα ΤΕΒΕ της, τις εφορίες της, του λογιστές της, τα τιμολόγια από τους προμηθευτές της και όσους της παρέχουν υπηρεσίες. Τι νομίζεις , σκορποχώρι είναι; Ακούνε, όμως, πίστα και τη περνάνε για άντρο του Αλ Καπόνε! »

…« Τουρισμό, σου λένε μετά. Με εφόδους, λουκέτα και συλλήψεις και ελέγχους πάνω στους ελέγχους. Κλιμάκια ΣΔΟΕ , αστίατροι, πολεοδομίες, αστυνομίες, πυροσβεστικές. Το έχουν ξευτιλίσει το πράγμα . Πρόσεξε , δεν μιλάω για λαδώματα και μίζες. Να ξηγιόμαστε. Εδώ προσφέρουμε διασκέδαση δεν αγοράζουμε οπλικά συστήματα. Κέφι χαρίζουμε, να ξεσκάσει ο μπαϊλντισμένος Έλληνας, να πάνε κάτω τα φαρμάκια.»

…« Αλλά πού ξέρουν οι τροικανοί και οι ξενέρωτοι εντολοδόχοι τους από καψούρα, ντέρτι και νταλκά; Που ξέρουν από αρχοντιά και από αξιοπρέπεια; Πάρτο είδηση, οι ¨Έλληνες δεν ζητάνε εδώ αποδείξεις γιατί είναι λαός περήφανος. Δεν καταδέχονται να μπερδέψουν τη διασκέδαση με τα λεφτά. Γλεντάνε με τη ψυχή, όχι με το πορτοφόλι. Και τώρα που μας πήρανε το πορτοφόλι θέλουν να κλέψουν και τη ψυχή μας»

… «Οπότε ας μη μας μιλάνε για παραοικονομία και παρασιτισμό; Ειδικά οι ελεγκτές.

Πάλι καλά να λες που δεν τους έχουμε πάρει στο κυνήγι όπως στην Ύδρα πέρυσι που γλίτωσαν στο τσακ το λιντσάρισμα . Δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε με τα παιδιά-ίσα ίσα. Σε μας θα ‘ρθει το χειμώνα ο εφοριακός με το σωματείο του για συνεστιάσεις, χορούς, βασιλόπιτες. Όπως θα ‘ρθει και ο βουλευτής, ο δικαστικός υπάλληλος, ο αστυνομικός και πάει λέγοντας. Μην ακούω λοιπόν για ποινές, πρόστιμα και φορολογική συνείδηση. Μικρός ο τόπος και όλοι γνωριζόμαστε»

…« Όσο για τις αποδείξεις να με φωνάξει εμένα ο Μαυραγάνης να τις τσεκάρουμε παρέα μια μια από τη σακούλα των αποδείξεων που τάχα θα γράψουν οι φορολογούμενοι στις δηλώσεις τους. Κι άμα συμπληρώσει έστω και μια το αναγραφόμενο ποσό εγώ κερνάω μια σαμπάνια στο Κιάμο όταν θα λέει το “Σα δεν ντρέπεσαι”».

Θύλακας Αντίστασης Υπέρ της Διασκέδασης των Ελλήνων. Κασσάνδρα, Χαλκιδικής 5 Αυγούστου 2013

Keywords
Τυχαία Θέματα