Σάλος και ανησυχία για τους πιστολέρο βουλευτές

Μετά τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής στην Ολομέλεια, η κ. Πιπιλή με συνέντευξή της δήλωσε ότι «δεν επιτρέπεται βουλευτής ψυχάκιας, φασίστας, λαϊκιστής ή βλάκας να κυκλοφορεί μέσα στο κτίριο της Δημοκρατίας με όπλα».

Όπως έχει αποκαλύψει η κ. Πιπιλή για το θέμα έχει αποστείλει και επιστολή προς τον κ. Μεϊμαράκη με την οποία επισημαίνει ότι είναι επικίνδυνο να κυκλοφορούν μέσα στη Βουλή άτομα που συμπεριφέρονται με τρόπο προσβλητικό για το θεσμό του κοινοβουλίου.

Η αλήθεια είναι πως σύμφωνα με την εκδοχή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης οι όποιοι περιορισμοί για την οπλοφορία εντός του κοινοβουλίου δεν αφορούν βουλευτές. Αφορούν όλους τους υπόλοιπους.

Είναι αποκαλυπτικό έγγραφο που είχε υπογράψει στις 29 Νοεμβρίου 2012 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, και διαβιβάστηκε στη Βουλή στις αρχές Δεκεμβρίου για το θέμα. Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από μια αναφορά του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για το θέμα μετά από δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για την οπλοφορία των βουλευτών.

«Η είσοδος και κίνηση των κ.κ. βουλευτών πραγματοποιείται χωρίς κανένα περιορισμό στο Μέγαρο της Βουλής», διευκρινιζόταν στο έγγραφο του κ. Δένδια. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης διαβεβαίωνε ότι «από την Υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλής λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ασφαλείας ανάλογα με το επίπεδο επικινδυνότητας, με σύγχρονη τεχνική-ηλεκτρονική υποστήριξη κατά τη διαδικασία ελέγχου των εισερχομένων ατόμων σε όλους τους χώρους του κοινοβουλίου».

Αναφορικά με τους επισκέπτες, αστυνομικούς, εργαζόμενους και λοιπούς συνεργάτες των βουλευτών, ο κ. Δένδιας ενημέρωνε ότι «εισέρχονται στο χώρο της Βουλής, σύμφωνα με συγκεκριμένη διαδικασία ελέγχου, με προϋποθέσεις και περιορισμούς που προβλέπονται κατά περίπτωση».

Όπως ειδικότερα ενημέρωνε ο υπουργός: Οι αστυνομικοί συνοδοί ασφαλείας κ.κ. Πρωθυπουργού, Προέδρου της Βουλής και Αρχηγών κοινοβουλευτικών κομμάτων, εισέρχονται ελεύθερα σε όλους τους χώρους του Μεγάρου της Βουλής, εφόσον είναι εφοδιασμένοι με ειδική κάρτα διαπίστευσης. Η διαπίστωση τυχόν κατοχής όπλου ή οποιουδήποτε αντικειμένου, που εμπίπτει στην κατηγορία όπλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2168/1993 και τα οποία νομίμως φέρονται από τους προτιθέμενους να εισέλθουν στο Μέγαρο της Βουλής παραλαμβάνονται στα σημεία ελέγχου, ασφαλίζονται σε ερμάριο, καταγράφονται σε ειδικό βιβλίο και στον κάτοχο τους επιδίδεται απόδειξη παραλαβής, με την επίδειξη της οποίας παραλαμβάνονται κατά την αποχώρησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα