ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ, ΜΙΑ (ΠΟΛΥ) ΔΥΣΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Η παραμονή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ κρέμεται από μία κλωστή και το matrix24.gr καταγράφει τα δεδομένα μίας υπόθεσης που διχάζει τον κόσμο του Δικεφάλου.

Το καλοκαίρι του 2010, ο Σάλπι, όντας πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό είπε όχι στη δελεαστική πρόταση του Νικόλα Πατέρα για να συνεχίσει την καριέρα του στο τριφύλλι. Ο ΠΑΟΚ

τον περίμενε, ο ίδιος επιθυμούσε σφόδρα να επιστρέψει στην αγαπημένη του ομάδα και έτσι ο γάμος έγινε. Σημειωτέον, ο παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο μικρότερο σε οικονομικές απολαβές από αυτό που του πρόσφερε ο Παναθηναϊκός.

Η επιστροφή του Σαλπιγγίδη στην Τούμπα δίχασε τον κόσμο της ομάδας, αφού πολλοί δεν είχαν συγχωρήσει στον Μακεδόνα φορ την επιλογή του να μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό το 2006. Ο ποδοσφαιριστής έκλεισε τα αυτιά του, απέδωσε τα αναμενόμενα αλλά εντωμεταξύ ο ΠΑΟΚ βυθίστηκε στη δίνη της οικονομικής κρίσης.

Στην παρούσα φάση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει στον Σαλπιγγίδη ένα μεγάλο μέρος των περσινών του αποδοχών που ανέρχονται συνολικά στις 800.000 ευρώ. Και εκτός αυτού, ο πρόεδρος Ζήσης Βρύζας ήταν αναγκασμένος να προτείνει στον παίκτη δραστική μείωση των χρημάτων του με δικαιολογία τη βιωσιμότητα της εταιρίας. Ο διεθνής φορ δεν έχει σοβαρές αντιρρήσεις γι αυτό, θεωρεί όμως πολύ μεγάλη τη μείωση του 40% και περίμενε να ακούσει τον Βρύζα τουλάχιστον πιο διαλλακτικό στο δεύτερο ραντεβού που είχαν. Όμως ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ επέμεινε στο ίδιο νούμερο.

Η μεταγραφή και ο Σαββίδης

Η επιμονή του Βρύζα έχει την εξήγησή της. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να προσφέρει συμβόλαιο μεγαλύτερα των 250.000 ευρώ και τα 800.000 που προβλέπεται να πάρει ο Σάλπι είναι χρήματα που δεν μπορεί να δώσει η εταιρία. Αλλά ακόμα και τα 400.000 θεωρούνται και πάλι πολλά.

H καλύτερη λύση για όλους θα την η πώληση του Μακεδόνα στράικερ σε ομάδα του εξωτερικού, αλλά και σε αυτή την περίπτωση έχουν ανακύψει προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ κοστολογεί τον ποδοσφαιριστή στο 1 εκατ. ευρώ, ποσό όμως που δύσκολα μπορεί να δώσει ευρωπαϊκός σύλλογος για έναν Ελληνα παίκτη 31 ετών που δεν έχει παίξει ποτέ στο εξωτερικό. Ο Σαλπιγγίδης από την πλευρά του δεν λέει όχι σε μία ενδεχόμενη μεταγραφή, αρκεί να προέρχεται από ευρωπαϊκό σύλλογο (δεν επιθυμεί να πάει στην Ασία ή στις ΗΠΑ) και να τον ικανοποιεί οικονομικά.

Ίσως το γόρδιο δεσμό καταφέρει να λύσει η πιθανολογούμενη είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αν πράγματι ο ομογενής Ελληνας επιχειρηματίας τοποθετήσει κεφάλαια, τότε η διοίκηση της ΠΑΕ αναμένεται να γίνει πιο διαλλακτική ως προς τις απαιτήσεις της για περικοπές στις αποδοχές του Σαλπιγγίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα