ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ

Ο Μάκης Δελαπόρτας ξαναχτυπά με ένα αφιέρωμα στον παλιό, καλό ελληνικό κινηματογράφο στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Τον ελληνικό κινηματογράφο πολλοί εμίσησαν, τη ρετρολαγνία ουδείς. Πρώτος διδάξας του όρου (σσ ρετρολαγνία) ο Μάκης Δελαπόρτας που έχει βιογραφήσει/νεκρολογήσει κόσμο και ντουνιά που διέπρεψε στην εποχή ακμής του Φίνου.

Αυτή τη φορά μαζί με τη Ζέτα Δούκα, την Ματθίλδη Μαγγίρα και τον Παναγιώτη Πετράκη ο Μάκης Δελαπόρτας γράφει και σκηνοθετεί μια παράσταση-φόρο τιμής στους αστέρες του ελληνόφωνου σελιλόιντ. Μελωδίες του Χατζιδάκι, του Ξαρχάκου, του Πλέσσα που σημάδεψαν την

ελληνική κινηματογραφία –πολλές φορές μάλιστα κατάφεραν να αυτονομηθούν και να διαγράψουν τη δική τους διακριτή καριέρα- ζωντανεύουν ξανά μέσα από τις ερμηνείες των τεσσάρων ηθοποιών.

Σε παράλληλη δράση θα προβάλλονται θρυλικά αποσπάσματα από ταινίες-σταθμούς του ελληνικού κινηματογράφου, φέρνοντας στο 2012 όλους τους αγαπημένους αστέρες του χθες.

Η παράσταση με τον τίτλο «Εφτά τραγούδια θα σου πω-Πάμε Σινεμά» είναι προγραμματισμένη για τις 30 του μήνα στο Κηποθέατρο του Δήμου Παπάγου. Αν πάτε και τα δείτε όλα μπλε δεν είναι τίποτα. Το λουλακί μαλλί του φιλοθεάμονος μιας κάποιας ηλικίας κοινού θα φταίει.

ΙNFO: Στο Κηποθέατρο Παπάγου, στις 30/07 στις 20.45, εισιτήρια 12 ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα