Σχεδίαζαν να «ρίξουν» το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας είχε πληροφορίες ότι εγκληματικές οργανώσεις σκόπευαν να προσλάβουν άτομα από το προσωπικό που φροντίζει για την συντήρηση του αεροσκάφους για να κάνουν δολιοφθορά. Στόχος ήταν να συντριβεί το αεροσκάφος μετά την απογείωσή του.

Παρά τους φόβους για πιθανή δολιοφθορά ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος, προκειμένου να επιστρέψει στη Σερβία από το Δουβλίνο όπου βρισκόταν.

Σύμφωνα με τις αρχές, στόχος της μαφίας ήταν να σκοτώσουν ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους, στη διάρκεια ταξιδιού στο εξωτερικό, ενώ σύμφωνα

με τα διεθνή μέσα, η κυβέρνηση της Σερβίας χρησιμοποιεί δύο αεροσκάφη για τα πρωθυπουργικά ταξίδια. Το ένα είναι ένα Falcon 50, κατασκευασμένο το 1981 και το άλλο ένα Learjet 31A του 1991. Τα τελευταία χρόνια και τα δύο αεροσκάφη έχουν επισκευαστεί πολλές φορές, καθώς έχουν εμφανίσει μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα. Σε αυτά άλλωστε στηρίζονταν οι εγκληματίες, σύμφωνα με τις Σερβικές αρχές, προκειμένου να μην βρεθούν, μετά την κατάρριψη, τα ίχνη της δολιοφθοράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα