ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ» ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ 150 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΙ

Την πρόταση για κλείσιμο τμημάτων   Πανεπιστημίων και ΤΕΙ αλλά και ολόκληρων Ιδρυμάτων μελετά η  ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Το θέμα θεωρείται «πρώτης προτεραιότητας» για την κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» προτάσεις για λουκέτο σε πάνω από 150 τμήματα  πανεπιστημίων και ΤΕΙ, αλλά και ολόκληρων Ιδρυμάτων, δέχεται η  ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο της χωροταξικής ανακατανομής των ΑΕΙ.

Πρόκειται,

σύμφωνα  με την εφημερίδα, για τμήματα που δεν έχουν ζήτηση από τους νέους φοιτητές, τμήματα με ασαφές γνωστικό αντικείμενο, ομοειδή τμήματα που είναι σκορπισμένα σε ολόκληρη τη χώρα, τμήματα με αλληλοκαλύψεις αντικειμένων κ.ά. Μαζί υπάρχουν προτάσεις ακόμη και για συγχωνεύσεις ή και καταργήσεις ολόκληρων ιδρυμάτων και κυρίως περιφερειακών.

Η συζήτηση για το σχέδιο «Αθηνά» -όπως ονομάστηκε- στην ανώτατη εκπαίδευση έχει ανοίξει εδώ και αρκετά χρόνια και οι εκάστοτε υπουργοί υποσχέθηκαν ότι θα κινήσουν τις σχετικές διαδικασίες, αλλά κανείς δεν το έκανε. Πρόσφατα και ο υπ. Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, δήλωσε ότι το θέμα αυτό ανοίγει ξανά και θα το αναλάβει η Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στα πανεπιστήμια (ΑΔΙΠ).

Keywords
Τυχαία Θέματα