ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΣΕ 9 ΔΟΣΕΙΣ

08:50 5/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Η τμηματική καταβολή των φορολογικών υποχρεώσεων θα τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ανοικτή και νέα παράταση για τις δηλώσεις, έως το τέλος Ιουλίου.


Από τα 5,1 δισ. ευρώ που υπολογίζεται ότι θα εισπραχθούν φέτος (φόρος εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης,

φόρος επιτηδεύματος), περίπου τα 2,5 δισ. ευρώ μεταφέρονται στο 2013, εφόσον βέβαια η τρόικα εγκρίνει τη ρύθμιση που επιθυμεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι

Σύμφωνα με το σχέδιο  θα διατηρηθούν οι διμηνιαίες δόσεις (τρεις εάν ο φόρος βεβαιωθεί μέχρι και τον Ιούλιο, δυο αν ο φόρος βεβαιωθεί Αύγουστο και Σεπτέμβριο και μια δόση αν η βεβαίωση γίνει από τον Οκτώβριο και μετά) και μετά θα υπάρχουν μέχρι και 6 μηνιαίες δόσεις. Η εξόφληση των πρόσθετων φόρων  φόρων που περιλαμβάνονται στα εκκαθαριστικά σημειώματα θα γίνει μέχρι και τον Ιούνιο του 2013.

Από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων προκύπτει ότι δύο στους τρεις φορολογούμενους είναι υπόχρεοι σε πρόσθετους φόρους όταν το περυσινό διάστημα η αναλογία αυτή ήταν ένας προς πέντε. Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν ότι σχεδόν το σύνολο των φορολογούμενων καλούνται να πληρώσουν φόρους που κατά μέσο όρο φθάνουν τα 1.500 ευρώ.

Στο μεταξύ η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο νέας παράτασης των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα