ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ «4» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Σχέδιο για τη διάσωση της Ευρώπης, που προβλέπει την «πραγματική ένωση των προϋπολογισμών» επεξεργάζονται οι 4 θεσμικοί ηγέτες της ΕΕ, Μπαρόζο, Βαν Ρομπέι, Γιουνκέρ και Ντράγκι, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel

Το περιοδικό δημοσιεύεται σήμερα και σύμφωνα με την προαναγγελία (δελτίου τύπου) που δημοσιοποιεί το ίδιο, οι «4» εργάζονται πυρετωδώς για μια «πραγματική ένωση προϋπολογισμών» της Ευρώπης σύμφωνα με την οποία οι χώρες δεν θα μπορούν πλέον να αυξάνουν τα χρέη τους ανεξάρτητα η μια από την άλλη. Το Der Spiegel τονίζει ότι αυτό το σχέδιο των «4» θα ισχύει μόνο για τα νέα χρέη και όχι για τα παλαιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι χώρες-μέλη που χρειάζονται επιπλέον χρήματα από όσα διαθέτουν θα πρέπει να γνωστοποιούν το ζήτημα στη Σύνοδο των υπουργών οικονομικών της Ένωσης, η  οποία και θα αποφασίζει αν το αίτημα είναι δικαιολογημένο. Στη συνέχεια θα εκδίδονται ευρωομόλογα για να χρηματοδοτηθούν αυτά τα νέα χρέη.

Ένας υπουργός οικονομικών της Ευρώπης θα οριστεί, σύμφωνα με το περιοδικό, για να προεδρεύει στη Σύνοδο των υπουργών οικονομικών, ενώ δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί ένα ακόμη όργανο, στο πλαίσιο της Ε.Ε., στο οποίο θα συμμετέχουν βουλευτές των εθνικών κοινοβουλίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα