ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ, ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 30 ΕΚΑΤ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Κατά 30 εκατομμύρια αυξήθηκαν οι άνεργοι στον κόσμο, κατά τα 4 χρόνια της κρίσης, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) Γκάι Ράιντερ. 

Ο επικεφαλής του Οργανισμού αναμένεται να μιλήσει αύριο στο Τόκιο, ενώπιον των εκπροσώπων του ΔΝΤ και να επισημάνει ότι περίπου 75 εκατομμύρια από τους περισσότερους από 200 εκατομμύρια ανέργους, είναι νέοι άνθρωποι κάτω των 25 ετών.

Απ’ αυτούς που έχουν την τύχη να έχουν μια απασχόληση, 900 εκατομμύρια «δεν μπορούν να κερδίσουν αρκετά ώστε να βρίσκονται πάνω

από το όριο της φτώχειας των δύο δολαρίων την ημέρα», θα αναφέρει ακόμη ο κ. Ράιντερ, σύμφωνα με τον οποίο είναι καιρός για ένα διάλειμμα στις πολιτικές λιτότητας.

Στην ομιλία του που δόθηκε στη δημοσιότητα, θα επισημάνει ότι, εάν  είχαν διατηρηθεί οι τάσεις μείωσης της φτώχειας που παρατηρούνταν πριν από την κρίση, θα υπήρχαν σήμερα 55 εκατομμύρια φτωχοί λιγότεροι στον κόσμο.

«Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τα μέτρα λιτότητας ήταν πιο βαθιές απ’ ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί», σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ILO. «Υπό τις συνθήκες αυτές, επείγει τώρα να επανεξετάσουμε τα χρονοδιαγράμματα που έχουν γίνει για να επιστρέψουμε στη δημοσιονομική ισορροπία», εκτιμά επίσης ο κ. Ράιντερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα