ΣΕ 7 ΔΟΣΕΙΣ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΜΕ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΤΑ 300 ΕΥΡΩ

08:30 6/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Οριστικά σε επτά δόσεις θα καταβληθεί ο φόρος εισοδήματος ενώ η τελευταία δόση θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου προκειμένου όλα τα έσοδα να εγγραφούν στον προϋπολογισμό του 2012.


Αυτό αποφασίσθηκε στη χθεσινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα και σήμερα αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη.

Η κατώτατη δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ, ενώ στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν μόνο όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω των

60.000 ευρώ. Δηλαδή στην περίπτωση που κάποιος καλείται να πληρώσει φόρο ύψους 4.500 ευρώ θα καταβάλλει μηνιαίως στην εφορία το ποσό των 643 ευρώ με την πρώτη δόση να πληρώνεται στα τέλη Αυγούστου και την τελευταία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ωστόσο ουδείς μπορείς να πει με βεβαιότητα ότι η ρύθμιση αυτή θα φέρει στα ταμεία 6,5 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στους  φετινούς πρόσθετους φόρους. Δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί νέα γενιά οφειλετών οι οποίοι θα ζητήσουν να υπαχθούν σε κάποιες από τις ρυθμίσεις που ισχύουν σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα