Σε απεργιακό κλοιό από σήμερα η χώρα

Το χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και τραμ.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πραγματοποιούν 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί σήμερα έως τις 6 το πρωί της Τρίτης, λόγω της τροπολογίας για ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης, Τρίτη θα έχουν στάση εργασίας από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και την Τετάρτη από τις 16.00 έως τις 19.00.

Παράλληλα, παραλύει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό, καθώς οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό και το τραμ πραγματοποιούν 48ωρη απεργία από σήμερα. Δείτε αναλυτικά πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς:

Δευτέρα: Δεν θα κυκλοφορήσουν Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ

Τρίτη: Δεν θα κινηθεί κανένα μέσο μεταφοράς

Τετάρτη: Δεν θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ, ΟΣΕ και Προαστιακός

Πέμπτη- Παρασκευή: Δεν θα κυκλοφορήσουν Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ

Επίσης, στους δρόμους της Αθήνας δεν θα κυκλοφορούν και ταξί, αφού σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από τη Δευτέρα και οι ιδιοκτήτες ταξί.

Τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν από τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία.

Ακόμη, από τις 10:00 έως τις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης πραγματοποιούν στάση εργασίας οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. 
 
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) την Τρίτη και την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τρίτη και στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Κινητοποιήσεις 

Στον κλάδο της Υγείας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει κηρύξει τριήμερη απεργία από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη. 
 
Επίσης, κλειστά θα είναι την Τετάρτη τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου 
.

Επιπλέον, τη συμμετοχή τους στην 48ωρη γενική απεργία έχουν αποφασίσει οι τραπεζοϋπάλληλοι ΟΤΟΕ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Πενθήμερη αποχή από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή αποφάσισε η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων.

Στην 48ωρη απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από σήμερα το βράδυ καλώντας όλους τους εργαζόμενους «χωρίς δικαιολογίες χωρίς μεμψιμοιρίες να βγουν στους δρόμους και να εμποδίσουν την ψήφιση των μέτρων».

Κινητοποιήσεις και από ΕΣΕΕ – ΓΣΕΒΕΕ

 Στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν επίσης η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και η ΓΣΕΒΕΕ, εκφράζοντας την αν

Keywords
Τυχαία Θέματα