Σε χωριστές φυλακές τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Προφυλακίστηκε επίσης η γυναίκα ανθυπαστυνόμος από την ασφάλεια Πειραιά.

Σε ανακαινισμένη πτέρυγα οι βουλευτές

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιάννης Λαγός θα κρατηθούν σε ανακαινισμένη πτέρυγα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Και οι δύο θα προαυλίζονται μόνοι τους και δεν θα έχουν επαφή με άλλους κρατούμενους. Ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας θα μεταχθεί

στο Μαλανδρίνο , όπου έχει μεταφερθεί ήδη και ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα , Γιώργος Ρουπακιάς. Αντιδράσεις όμως, υπήρξαν και για την ενδεχόμενη μεταγωγή της προφυλακισμένης ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού και έτσι επιλέχθηκε η μεταγωγή της στη Θήβα.

Σύμφωνα με νομικούς πάντως, ο κύκλος των τηλεφωνημάτων που έγιναν από τον Γιώργο Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έκαψαν, όπως αποδείχθηκε , τον αρχηγό της χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και τον επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης στη Νίκαια Γιώργο Πατέλη.

Ο Γιώργος Πατέλης ένα τέταρτο μετά τη δολοφονία του Φύσσα, όπως υποστήριξε απολογούμενος, του τηλεφώνησε ο Ρουπακιάς και μου είπε «σκότωσα άνθρωπο». Εκείνος με τη σειρά του παραδέχθηκε ότι επικοινώνησε με τον συγκατηγορούμενό του Γιάννη Λαγό, αλλά αρνήθηκε ότι υπήρχε σχέδιο δολοφονίας υποστηρίζοντας ότι κανείς στη Χρυσή Αυγή δεν ήξερε κάτι.

Ο Πατέλης εργαζόταν στα κεντρικά της οργάνωσης στην ασφάλεια εισόδου του κτηρίου.
Σε ό,τι αφορά τα τηλεφωνήματα προς τον Γιάννη Λαγό ο κατηγορούμενος υπέβαλε αίτημα στους ανακριτές να αρθεί το τηλεφωνικό του απόρρητο των τελευταίων 2-3 εβδομάδων από το οποίο υποστηρίζει ότι θα φανεί πως η συχνότητα και οι ώρες των τηλεφωνημάτων εκείνης της ημέρας δεν ήταν πρωτόγνωρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα