Σε δεινή θέση τα Βρετανικά νοικοκυριά

17:19 2/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Παρά της εξαγγελίες της κυβέρνησης Κάμερον για ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας, τα οικονομικά των βρετανικών νοικοκυριών είναι σε δεινή θέση. Σύμφωνα με έκθεση, που δημοσίευσε η Money Advice Service, μια υπηρεσία παροχής οικονομιών συμβουλών, που συνέστησε η κυβέρνηση, το 52% των ανθρώπων που συμμετείχαν σε έρευνα (σε σύνολο 5000 ατόμων) δήλωσε πως δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα.

Το 2006 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 35%.

«Να τα βγάλουμε πέρα μέχρι την επόμενη φορά, που θα πληρωθούμε». Αυτή είναι η σκέψη, που απασχολεί κυρίως αυτούς τους ανθρώπους, σύμφωνα με τα συμπεράσματα,

στα οποία καταλήγει η υπηρεσία. Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η απάντηση, που έδωσε το 21% των ερωτηθέντων ,που δήλωσαν πως προτιμούν σήμερα μια επιταγή των 200 στερλινών, παρά μια επιταγή των 400 στερλινών σε 4 μήνες.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία της έρευνας είναι πως το 16 % αδυνατεί να αναγνωρίσει το υπόλοιπό του σε ένα αντίγραφο τραπεζικού λογαριασμού και ποσοστό μεγαλύτερο του 35% δεν κατανοεί τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει ο πληθωρισμός στις οικονομίες του, δημιουργώντας προβληματισμό για το επίπεδο αντίληψης των οικονομικών πραγμάτων από τους Βρετανούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα