Σε διάλογο καλεί τώρα ο Μόρσι

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα κάλεσε σε συζήτηση, το ερχόμενο Σάββατο, την αντιπολίτευση και εξέφρασε τη λύπη του για τους θανάτους, ενώ τόνισε  ότι υποστηρίζει το δικαίωμα στις ειρηνικές διαδηλώσεις.

Ωστόσο είπε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που ευθύνονται για την πρόσφατη βία λέγοντας ότι αυτοί πρέπει να πληρώσουν.

Επίσης ο Μόρσι είπε ότι 80 άνθρωποι κρατούνται καθώς φαίνεται ότι εμπλέκονται σε βίαιες πράξεις.

Επιπλέον δήλωσε ότι τα σημεία εκείνα που του δίνουν διευρυμένες

εξουσίες θα μπορούσαν να τροποποιηθούν έπειτα από συνεννόηση με την αντιπολίτευση.

Πιο ειδικά ο  Μόρσι είπε ότι το διάταγμα με το οποίο οι αποφάσεις του δεν μπορούσαν να προσβληθούν δικαστικά δεν στόχευε στο να σταματήσει τη λειτουργία της δικαιοσύνης και επανέλαβε ότι οι εξουσίες τις οποίες περιβλήθηκε αφορούν μόνο τα θέματα «εθνικής κυριαρχίας». Ταυτόχρονα, έκανε ένα βήμα προς τα πίσω, αφού διευκρίνισε ότι δεν θα επιμείνει στο να μην μπορούν να αναθεωρηθούν οι αποφάσεις του από τα δικαστήρια της χώρας.

Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Μόρσι, οι διευρυμένες εξουσίες του θα ισχύουν μέχρι την ημέρα που θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα για την έγκριση του νέου συντάγματος και κατόπιν θα λήξουν, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Στην περίπτωση που το σχέδιο του απορριφθεί, τότε θα συγκαλέσει μια νέα συνέλευση για να συντάξει ένα νέο σύνταγμα.

Παρά τις ταραχές, διευκρίνισε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί κανονικά όπως είναι προγραμματισμένο, στις 15 Δεκεμβρίου.

Οι συγκρούσεις μεταξύ οπαδών του Μόρσι και μελών της αντιπολίτευσης είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων και των τραυματισμό άλλων 644.

Keywords
Τυχαία Θέματα