Σε εξέλιξη η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

Υπενθυμίζεται ότι οι χθεσινές συνομιλίες ολοκληρώθηκαν χωρίς να ληφθούν αποφάσεις.

Στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων βρέθηκε χθες και η ΕΡΤ. Οπως διευκρίνιζαν χθες κύκλου του υπουργείου Οικονομικών το θέμα συζητήθηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιάρθρωσης του Δημοσίου.

Επίσης όπως διέρρεαν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα Το «λουκέτο» στην ΕΡΤ,

αναμένεται να «λύσει τα χέρια» της κυβέρνησης και των εταίρων στο επόμενο στάδιο των διαπραγματεύσεων.

Στις σημερινές συνομιλίες αναμένεται να τεθούν εκ νέου ξανά όλα τα «ανοιχτά» θέματα της διαπραγμάτευσης.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η πρόταση της Αθήνας για πιλοτική μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% που ισχύει σήμερα στο 13%, για έξι μήνες.

Παράλληλα, σε συνέχεια των χθεσινών διαβουλεύσεων, αναμένεται να συζητηθούν ο προσδιορισμός του δημοσιονομικού κενού για την περίοδο 2015-2016, και του χρηματοδοτικού κενού έως το τέλος του 2014.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, η εκταμίευση της δόσης διάσωσης ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο Δευτέρα αναβάλεται παρά το γεγονός ότι την Πέμπτη το Euro Working Group είχε δώσει το «πράσινο φως» για την αποδέσμευση των χρημάτων προς την χώρα μας.

Η εμπλοκή αποδίδεται σε «τεχνικά προβλήματα», ωστόσο, όπως συμπληρώνει το ίδιο ρεπορτάζ επικαλούμενο δημοσιογραφικές πηγές, η απομάκρυνση 2.000 υπαλλήλων από τον Δημόσιο τομέα είναι ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα για την συνέχιση του ελληνικού προγράμματος.

Δείτε επίσης: Η Τρόικα απαιτεί να μπει «λουκέτο» στην ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα