Σε κοινή «γραμμή» Στυλιανίδης και Μανιτάκης

17:44 2/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Η επίσκεψη της τρόικας επισπεύδει τον σχεδιασμό των απολύσεων, αλλά και των μετατάξεων των δημοσίων υπαλλήλων με ορίζοντα το 2015, όπου συνολικά 150.000 θα έχουν εγκαταλείψει το δημόσιο οριστικά.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκης ξεκαθαρίζει ότι: «Όσοι δεν προσέλθουν στη θέση για την οποία επιλέχθηκαν και δεν αναλάβουν υπηρεσία θα βρεθούν εκτός Δημοσίου γιατί θα θεωρηθεί ότι δεν αποδέχονται τη μετάταξή τους».

Σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα τονίζει: «Πιστεύω πως εκπληρώνουμε το σύνολο των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Αισιοδοξούμε και ελπίζουμε», παρότι συνιστά υπομονή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα υπογραμμίζοντας ότι «εκτός από αυτούς που μετακινούνται υπάρχουν 890, που έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία».

«Δεν έχουμε περιθώρια για χαλάρωση. Πρέπει όμως να επισπεύσουμε την πορεία μας προς την έξοδο από το τέλμα χωρίς να προκαλούμε με τις αποφάσεις μας νέες αδικίες», δηλώνει στη «Realnews» ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης. Σημειώνει, πάντως, ότι «παλεύουμε για να αποφευχθούν απολύσεις υπεράριθμων υπαλλήλων και να αποκλεισθούν οι προσλήψεις εκεί που τα κενά θα μπορούσαν να καλυφθούν από τους εν ενεργεία υπαλλήλους, που έχουν την ειδίκευση και τη συνάφεια του αντικειμένου. Η κινητικότητα είναι η άμεση απάντησή μας σε απολύσεις που θα εκτινάξουν περαιτέρω την ανασφάλεια και την ανεργία».

Keywords
Τυχαία Θέματα