Σε συστράτευση κατά της «συνωμοσίας» κάλεσε ο Ερντογάν

19:30 1/1/2014 - Πηγή: Matrix24

«Η Ιστορία δεν θα συγχωρέσει όσους αναμίχθηκαν σε αυτό το παιγνίδι», τόνισε ο Ερντογάν στο μήνυμά του το οποίο αφιέρωσε σχεδόν ολόκληρο στην έρευνα για διαφθορά η οποία υποστήριξε πως αποτελεί προϊόν σκευωρίας κύκλων στους κόλπους της αστυνομίας και του δικαστικού σώματος για να υπονομευτεί η κυβέρνησή του και να τρωθεί η επιρροή της στην Μέση Ανατολή και πέραν αυτής.

«Προσκαλώ κάθε έναν από τους 76 εκατ. ανθρώπους μας να εγερθεί, να προασπίσει την δημοκρατία και να ενωθεί μαζί μας ώστε να γίνουμε

ένα απέναντι σε αυτές τις αποκρουστικές επιθέσεις εναντίον της χώρας μας», είπε ο Ερντογάν.

Το σκάνδαλο χαρακτηρίζεται η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ερντογάν τα 11 χρόνια τη πολιτικής κυριαρχίας του, καθώς οι έρευνες εγείρουν φόβους περί ρήξης στους κόλπους του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) σε μια χρονιά κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων, αλλά και περί επιβράδυνσης της σθεναρής οικονομικής ανάπτυξης της Τουρκίας.

Η υπόθεση αυτή τον φέρνει αντιμέτωπο με έναν θρησκευτικό ηγέτη ο οποίος εδρεύει στις ΗΠΑ κι έχει μεγάλη επιρροή στην αστυνομία και το δικαστικό σώμα – οι υποστηρικτές του Ερντογάν τον κατηγορούν πως αυτός βρίσκεται πίσω από το σκάνδαλο. Αυτός ο πρώην στενός σύμμαχος του Ερντογάν, ο Φετουλάχ Γκιουλέν, αρνείται ότι ενέχεται στην ιστορία αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα