ΣΕ ΤΕΝΤΩΜΕΝΟ ΣΚΟΙΝΙ ΒΑΔΙΖΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ωρα μηδέν για τη δικαιοσύνη; Απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα καλούνται να δώσουν σήμερα οι δικαστές και οι εισαγγελείς που θα συμμετέχουν στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Πρόκειται ίσως για την πιο κρίσιμη συνέλευση των δικαστικών λειτουργών , οι οποίοι αν και τα δικαστήρια επισήμως έχουν ανοίξει από τις 17 Σεπτεμβρίου 2012, ουσιαστικά οι υποθέσεις δεν εκδικάζονται αφού οι δικαστές ανεβαίνουν στις έδρες μόνο για μία ώρα κάθε μέρα.

Οι κινητοποιήσεις τους συνεχίζονται ως αντίδραση στις επικείμενες περικοπές των μισθών τους , που κατά παράβαση του συντάγματος

, όπως λένε, θα φτάσουν ουσιαστικά στο 60%. Η αππόφασή τους για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους έρχεται λίγες μέρες μετά :

*την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, ο οποίος αναγνωρίζει μεν το δίκαιο των αιτημάτων τους, αλλά θέτει υπό αμφισβήτηση τη συνταγνατική νομιμοποιήσή τους.

*Την απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεών τους εκ μέρους των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

*Την πρόθεση του ίδιου του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου παπούλια να παρέμβει τηλεφωνικά στον πρωθυπουργό και τον υπουργό των οικονομικών για το θέμα αυτό αναγνωρίζοντας τον θεσμικό ρόλο των δικαστών.

Από την απόφαση που θα λάβουν σήμερα οι δικαστές ουσιαστικά εξαρτάται αν τα δικαστήρια θα επιστρέψουν στους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας τους ή αν οι χιλιάδες υποθέσεις που καθημερινά αναβάλλονται θα συσσωρρέυονται στην ήδη βαδυπορούσα δικαιοσύνη που έχει κατ΄επανάληψη οδηγήσει σε καταδίκη της Ελλάδας από το Ευωρπαϊκό Δικαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα