Σενάρια για την επόμενη ημέρα της Εθνικής μπάσκετ

Ο πρόωρος αποκλεισμός της επίσημης αγαπημένης, οι περιορισμένες, πια, πιθανότητες να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωταθλημα του 2014 και η αμφιλεγόμενη προσφορά του Αντρέα Τρινκιέρι έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στον επικεφαλής της ομοσπονδίας, Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Ο πολύπειρος παράγοντας καλείται να πάρει άμεσα μερικές πολύ σημαντικές αποφάσεις. Κατ΄αρχήν θα πρέπει να ενεργοποιήσει τις πλούσιες επαφές που έχει στο παγμόσμιο μπασκετικό στερέωμα για να εξασφαλίσει η Εθνική ομάδα wild

card για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τυ 2014 και να μην χάσει το μεγαλύτερο μπασκετικό ραντεβού της επόμενης χρονιάς.

Εκτός αυτού, θα πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του Τρινκιέρι (ο οποίος έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο) αλλά και το επιτελείου του (Κατζούρης, Λημνιάτης, Παπανικολάου) για το οποίο υπάρχει επίσης σκεπτικισμός για την έως τώρα προσφορά του.

Πέρα από κάθε αμφιβολία το θέμα του προπονητή θα ξεκαθαρίσει τους αμέσους επόμενους μήνες αφού πρέπει να χαραχθεί η στρατηγική της νέας εποχής. Η αποζημίωση του Τρινκιέρι μάλλον δεν θα αποτελέσει πρόβλημα δεδομένου ότι το συμβόλαιο του Ιταλού δεν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Η επόμενη επιλογή, αν τελικά υπάρξει ανάγκη για επόμενη επιλογή, θα είναι από την αγορά των Ελλήνων κόουτς, με τον Φώτη Κατσικάρη να φαντάζει ως το λογικό φαβορί.

Όταν και εφόσον τελειώσει αυτό το θέμα, ο νέος προπονητής θα κληθεί να αποφασίσει για το ρόστερ, για το φρεσκάρισμα που αυτό χρειάζεται αλλά και για το οργανόγραμμα λειτουργίας της Εθνικής με τελικό ορίζοντα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα