Σεξουαλικά σκάνδαλα πίσω από την παραίτηση του Πάπα

Η εφημερίδα επικαλείται ανώνυμες πηγές, σύμφωνα με τις οποίες ο Βενέδικτος Ιστ’ αποφάσισε να παραιτηθεί ύστερα από τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας που τον πληροφόρησε για τις διαστάσεις των σεξουαλικών σκανδάλων και των σκανδάλων δωροδοκίας μέσα στο Βατικανό.

Δύο κόκκινοι δερματόδετοι τόμοι, σχεδόν 300 σελίδων, βρίσκονται ήδη στα χέρια του Ποντίφικα. Τα απόρρητα έγγραφα του Βατικανού με τις κατηγορίες κλήθηκαν να σχολιάσουν όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τρεις καρδινάλιοι, περιλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Βατικανού.

«Ήταν εκείνη την ημέρα – που έλαβε τους τόμους με αυτά τα έγγραφα στο γραφείο του – που ο Βενέδικτος έλαβε την απόφαση που εξέταζε για τόσο καιρό», αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι πληροφορίες που έλαβε από τους καρδινάλιους «αφορούν όλες, την παραβίαση της έκτης και της έβδομης εντολής», δήλωσε στην εφημερίδα άνδρας ο οποίος περιγράφεται ως «πολύ κοντινός» με τους συντάκτες της έκθεσης.

Οι δύο εντολές είναι οι Ου μοιχεύσεις και Ου κλέψεις.

Οι καρδινάλιοι λέγεται ότι αποκάλυψαν ένα μυστικό δίκτυο ομοφυλοφίλων, τα μέλη του οποίου διοργάνωναν σεξουαλικές συνευρέσεις σε πολλούς χώρους στη Ρώμη και στην Πόλη του Βατικανού, και οι οποίοι είναι εύκολοι στόχοι εκβιασμού λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας.

Το γραφείο Τύπου του Βατικανού αρνήθηκε να το σχολιάσει

Keywords
Τυχαία Θέματα