Σγουρός: Αντισυνταγματικό το οικονομικό παρατηρητήριο στους ΟΤΑ

Από τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο προκύπτει ότι ο προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους εκτελείται κανονικά και εντός των ορίων και των προβλέψεων, τόσο ως προς τα έσοδα όσο και ως προς τα έξοδα. Τα έσοδα της Περιφέρειας Αττικής ανήλθαν στα συνολικό ποσό των 64.605.083 ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των 19.664.884 αφορά σε εισπράξεις παρελθόντος έτους 2012 και το ποσό των 44.340.199 ευρώ αφορά σε εισπράξεις τρέχοντος έτους 2013.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός

δήλωσε ότι «η συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών σε συνδυασμό με τη σωστή διαχείριση των εσόδων και του αποθεματικού της Περιφέρειας Αττικής, μας δίνει τη δυνατότητα να κινούμαστε και να εκτελούμε έργα», ενώ υπενθύμισε ότι «οι συνολικές περικοπές 60% που επέβαλλε η κυβέρνηση στους πόρους μας, για το 2014 προβλέπει πρόσθετη μείωση των εσόδων μας κατά 7 τοις εκατό επιπλέον».

Επίσης, ο κ. Σγουρός αναφέρθηκε στο Οικονομικό Παρατηρητήριο, που επέβαλε η κυβέρνηση, το οποίο κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ως «αντισυνταγματικό», καθώς «καταργεί τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, που θεσπίζει το άρθρο 102 του Συντάγματος». Τέλος, τόνισε ότι «η απάντηση στην κρίση δεν είναι οι τυφλές και οριζόντιες περικοπές, είναι η σκληρή και μεθοδική δουλειά, ο σεβασμός στη διαφάνεια και τη νομιμότητα και στις θυσίες του ελληνικού λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα