Σκληρή ανακοίνωση ΓΣΕΒΕΕ για τις Κυριακές

Η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει ανάγει σε επιστήμη τις «ακούσιες» διαρροές στον Τύπο, όποτε επιχειρεί να προωθήσει πρωτοβουλίες που εναντιώνονται στην κοινή λογική, στο δημόσιο συμφέρον και εξυπηρετούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

«Η δημοσιονομική προσαρμογή με υποκατάσταση των συλλογικών φορέων εκπροσώπησης επιχειρήσεων και εργαζομένων από άτυπα δίκτυα επιρροής είναι πολιτικά αντιδημοκρατική και κοινωνικά επικίνδυνη. Προφανώς και αποτελεί πρόβλημα, όταν η Πολιτεία δεν ακούει την κοινωνία,

αλλά όταν φτάσουμε στο σημείο η κοινωνία να μην ακούει την Πολιτεία, τότε η πλήρης καταστροφή δεν θα είναι μακριά», υπογραμμίζει η ΓΣΕΒΕΕ.

Όπως υποστηρίζει, το υπουργείο Ανάπτυξης ακολουθεί ανάλογη στρατηγική διαρροών και για το αίτημα της ΓΣΕΒΕΕ για την ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της ανασυγκρότησης Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Οι εκπρόσωποι των βιοτεχνών και των εμπόρων επαναφέρουν την πρότασή τους, σημειώνοντας ότι θα αξιοποιηθεί: α) η σύνδεση των Συνεταιριστικών Τραπεζών με τις τοπικές οικονομίες, β) η εμπειρία και οι δυνατότητες άντλησης κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων και γ) η συμμετοχή των Συνεταιριστικών Τραπεζών στην υλοποίηση του προγράμματος Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, άνω των 2 δισ. ευρώ που αφορά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα