«Σκοτσέζικο ντους» της δικαιοσύνης για το νόμο Μανιτάκη

Για λόγους δημοσίου συμφέροντος το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών άνοιξε το δρόμο για να τεθούν σε προσωρινή αργία δύο δημόσιοι υπάλληλοι απορρίπτοντας αντίστοιχες αιτήσεις τους με τις οποίες ζητούσαν να μην εφαρμοστούν οι διατάξεις του «νέου νόμου Μανιτάκη».

Ωστόσο, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με προσωρινή διαταγή του ύψωσε τοίχος για την εφαρμογή του ίδιου νόμου σε άλλη περίπτωση δημοσίου υπαλλήλου πειθαρχικά ελεγκτέου.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό

Εφετείο Αθηνών απέρριψε αίτηση αναστολής αναπληρώτριας προϊσταμένης του ΟΑΕΕ η οποία με απόφαση της διοίκησης του οργανισμού διαπιστώθηκε η αυτοδίκαιη θέση της σε αργία και η καταβολή των αποδοχών της (οι μηνιαίες αποδοχές ανέρχονταν στα 1.317 ευρώ και οι αποδοχές αργίας σε 439 ευρώ).

Η υπάλληλος του ΟΑΕΕ τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία, καθώς το υπηρεσιακό συμβούλιο της επέβαλε την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης τριών μηνών, με πλήρη στέρηση των αποδοχών της για το πειθαρχικό παράπτωμα «της αμέλειας και της ατελούς ή μη έγκαιρης εκπλήρωσης του καθήκοντος, της ανάρμοστης συμπεριφοράς της προς τους πολίτες και της αδικαιολόγητης μη εξυπηρέτησής τους».

Η δεύτερη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών έχει να κάνει με προϊσταμένη του ΙΚΑ,η οποία έχει παραπεμφθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατʼ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές διατάξεις σε βάρος του Δημοσίου γιατί είχε χορηγήσει παρανόμως τέσσερις βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας που αφορούσαν ατομική επιχείρηση, κάνοντας τα στραβά μάτια ότι εκκρεμούσαν οφειλές της εταιρείας προς το ΙΚΑ 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, το Πρωτοδικείο Αθηνών διέταξε την επαναφορά του υπαλλήλου στη θέση που εργαζόταν και την κανονική καταβολή των μηνιαίων αποδοχών του πιθανολογώντας ότι θα απαλλαγεί ο υπάλληλος της ΔΕΗ που ελέγχεται για υπέρβαση υπηρεσιακής ιεραρχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα