Σοκάρει η εικόνα της σκελετωμένης πολικής αρκούδας

09:26 8/8/2013 - Πηγή: Matrix24

Η αρσενική πολική αρκούδα ξεβράστηκε στην ακτή του Σβόλμπαρντ στον Αρκτικό Ωκεανό και σύμφωνα με τους επιστήμονες πέθανε από ασιτία, καθώς επί 240 χιλιόμετρα έψαχνε απεγνωσμένα για τροφή.

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι το λιώσιμο των πάγων οδήγησαν στο θάνατο το άγριο ζώο, καθώς το μόνο που είχε απομείνει πάνω του ήταν «δέρμα και κόκαλα». Η έλλειψη πάγου (όπου πολικές αρκούδες κυνηγούν φώκιες) οδήγησε το συγκεκριμένο άγριο ζώο να φύγει από την περιοχή του και να ψάχνει με απόγνωση τροφή. Οι επιστήμονες

είχαν συναντήσει ξανά την ίδια αρκούδα τον περασμένο Απρίλιο στα βόρεια της Νορβηγίας, 240 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που βρέθηκε, την είχαν εξετάσει και τότε ήταν υγιής.

«Η αρκούδα αυτή φαίνεται πως έπεσε νεκρή στο σημείο όπου βρέθηκε και αιτία ήταν η πείνα. Δεν είχε λίπος πάνω της» λέει στη βρετανική εφημερίδα Guardian ο Δρ Ιαν Στέρλινγκ, ειδικός στις αρκούδες. Παρατηρεί δε ότι οι πολικές αρκούδες αναγκάζονται πλέον να διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα ώστε να βρουν τροφή και κατάλληλες συνθήκες για κυνήγι.

Keywords
Τυχαία Θέματα