Σοκάρει η σημερινή εικόνα του Λαυρεντιάδη

12:38 6/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν συνήγοροι του κ. Λαυρεντιάδη έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, ακόμα και για τη ζωή του εφόσον συνεχίσει να παραμένει προσωρινά κρατούμενος στον Κορυδαλλό.

Ως γνωστόν ο άλλοτε ισχυρός επιχειρηματίας πάσχει από τα 17 του από ρευματοειδή αρθρίτιδα και όπως είπαν ειδικοί επιστήμονες που τον εξέτασαν η υγεία του έχει παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση το διάστημα που βρίσκεται προφυλακισμένος. Γι’αυτό ζητούν την αποφυλάκισή του.

Παράλληλα, έκαναν

γνωστό ότι, παρότι αρνείται κάθε εμπλοκή του με τα ανεξόφλητα δάνεια ύψους 700 εκατ. ευρώ της Proton Bank, φέρεται διατεθειμένος να επιστρέψει 260 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο με… αντάλλαγμα την αποφυλάκισή του έως τη δίκη. Σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλο «όλα έγιναν νόμιμα και τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Από τα 700 εκατ. ευρώ των επισφαλών δανείων τα 380 εκατ. ευρώ πήγαν στην «καλή» Proton Bank και εξυπηρετούνται πλέον κανονικά, ενώ τα υπόλοιπα, κατά τον συνήγορο, εκταμιεύτηκαν σε μια περίοδο κατά την οποία ο επιχειρηματίας δεν μετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας».

Όσον αφορά για την υγεία του, ο κ.Δημητρακόπουλος υποστήριξε πως «είναι πολύ κοντά στο μοιραίο ραντεβού με τον θάνατο».

«Οδυνηρό βασανιστήριο» χαρακτήρισε την κράτησή του, η δικηγόρος κ. Γεωργία Κούβελα-Πικέ, καθώς όπως είπε: «οι συνθήκες είναι τέτοιες που τον εξευτελίζουν και θίγουν βάναυσα την αξιοπρέπειά του».

«Ο κ. Λαυρεντιάδης είναι πάνω σε τροχήλατο καροτσάκι, το οποίο όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει. Τα άνω άκρα του έχουν έρθει σε πλήρη αχρηστία. Μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα», είπε ο ιατροδικαστής κ. Σωκράτης Τσαντίρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα