Σολδάτος: Ήμουν πάντα παρών στις κοινοβουλευτικές μάχες

11:54 2/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Σχολιάζοντας τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ, τον Νοέμβριο του 2012, ο κ. Σολδάτος σημειώνει ότι τότε «υπήρξε μια διαφοροποίηση χωρίς να υπάρξει σύγκρουση» και την χαρακτηρίζει «ένα θέμα που ανήκει πλέον στο παρελθόν, στην ιστορία». «Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν και τα πολιτικά κόμματα ότι δεν πρέπει να αρκούνται στον καταγγελτικό λόγο. Πέρα από τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία θα πρέπει να υπάρχει δομημένη μια πρόταση, η οποία θα εγγυάται την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη», σημειώνει ο βουλευτής Λευκάδας.

Ο Θεόδωρος Σολδάτος

δήλωσε σήμερα (μεταξύ άλλων):

Για την πορεία του εντός και εκτός ΝΔ: «Για όσους έχουν παρακολουθήσει την πορεία μου από τότε που βρέθηκα εκτός ΝΔ μέχρι σήμερα, γνωρίζουν ότι δεν έχω διαφοροποιηθεί, όχι μόνο στα μείζονα αλλά και στα ελάχιστα. Συνέχιζα να στηρίζω τις θέσεις της ΝΔ και ήμουν παρών σε όλες τις κοινοβουλευτικές μάχες που δόθηκαν στη Βουλή, με προσωπική συμμετοχή στον διάλογο, αλλά και με την ψήφο μου που ήταν πάντα παράλληλη με την αντίστοιχη της ΝΔ.

Για τη διαγραφή του τον Νοέμβριο του 2012, λόγω των διαφωνιών του: «Υπήρξε τότε μια διαφοροποίηση χωρίς να υπάρξει σύγκρουση- αυτό θεωρήθηκε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε. Είναι ένα θέμα που ανήκει πλέον στο παρελθόν, στην ιστορία».

Για την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού όσον αφορά στην ανασύνταξη και ενότητα της κεντροδεξιάς: «Είναι κάτι που έχει ανάγκη ο τόπος. Σήμερα έχουν ξεπεραστεί σε μεγάλο βαθμό οι διαχωριστικές γραμμές που εκπορεύονταν από την ιδεολογική -και όχι μόνο- σύγκρουση που υπήρξε κατά τη δεκαετία του `40 και αργότερα. Σήμερα οι επιλογές παραλληλίζονται με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και με εκείνες που έρχονται σε σύγκρουση στην αμφισβήτηση αυτής της πορείας.

Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετούνται σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ανεξαρτήτως αν έχουν ιδεολογική εκπόρευση από την κεντροδεξιά ή την κεντροαριστερά. Βλέπουμε πολιτικούς σχηματισμούς της κεντροδεξιάς να έχουν πάρει σαφέστατα αντίθετη θέση προς αυτό που συμβαίνει σήμερα σχετικά με τον προσανατολισμό της χώρας. Στον χώρο της κεντροαριστεράς, όπως γνωρίζετε, η ΔΗΜΑΡ λειτουργούσε εν παραλλήλω και μετείχε βεβαίως μέχρι χθες στην τρικομματική κυβέρνηση…».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα