Σομαλία: Επίθεση αυτοκτονίας με τουλάχιστον 11 νεκρούς

15:45 5/5/2013 - Πηγή: Matrix24

Η επίθεση σημειώθηκε 48 ώρες πριν από τη διεθνή διάσκεψη για την Σομαλία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων περίπου 50 χωρών και οργανώσεων. Στόχος της διάσκεψης είναι να ενισχυθεί η διεθνής βοήθεια προς τη χώρα αυτή, η οποία έχει υποστεί πολύ μεγάλη ζημία από τα περισσότερα από 20 χρόνια εμφυλίου πολέμου.

Η αντιπροσωπεία των αξιωματούχων του Κατάρ, η οποία επισκέπτεται το Μογκαντίσου, επέβαινε στο θωρακισμένο όχημα του υπουργού Εσωτερικών

της Σομαλίας – ο ίδιος δεν ήτν μέσα στο όχημα – και ως εκ τούτου τα μέλη της είναι ασφαλή, όπως δήλωσε αξιωματούχος της ασφάλειας στο Reuters.

«Η επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο είχε στόχο την αντιπροσωπεία από το Κατάρ. Τα μέλη της είναι ασφαλή», δήλωσε ο αξιωματούχος της ασφάλειας Χάσαν Όσμαν, προσθέτοντας ότι το αυτοκίνητο του υπουργού υπέστη ζημιές από την έκρηξη.

Όπως ανακοίνωσε η σομαλική αστυνομία Ένας καμικάζι έπεσε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε, το οποίο ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά, σε ένα κυβερνητικό θωρακισμένο όχημα την ώρα που αυτό βρισκόταν σε μια διασταύρωση σε πολυσύχναστη συνοικία της σομαλικής πρωτεύουσας.

«Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν, η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή, είμαστε σε φάση συγκέντρωσης στοιχείων. Οι νεκροί μέχρι τώρα είναι περίπου έντεκα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μοχάμεντ Αντάν.

Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε αστυνομικό τμήμα σε πολυσύχναστη περιοχή του Μογκαντίσου. Προς το παρόν κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, η οποία φέρει ωστόσο τα χαρακτηριστικά των επιθέσεων που πραγματοποιούν οι αντάρτες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα