ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

17:15 3/9/2012 - Πηγή: Matrix24

«Πόλεμος» ανάμεσα σε Κυβέρνηση και ειδικά μισθολόγια: Την αρχή έκαναν οι ένστολοι που τα έσπασαν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και αποχώρησαν από την συνάντηση που είχαν μαζί του προειδοποιώντας για εκτεταμένες κινητοποιήσεις.

Του Βαγγέλη Δουράκη

Ακολούθησαν οι Πανεπιστημιακοί που απειλούν να τινάξουν στον αέρα ακόμη και την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου.

Αναδρομικές μειώσεις από τον Ιούλιο πρότεινε στους εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας ο υπουργός Οικονομικών , οι οποίοι

και αποχώρησαν από το γραφείο του κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό» και «προειλημμένες αποφάσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των ενστόλων (ΕΛΑΣ, λιμενικό, πυροσβεστική) άκουσαν από τον υπουργό Οικονομικών ότι είναι αναπόφευκτες οι μειώσεις των μισθών τους φέτος κατά 6% ως 7,5% αναδρομικά από 1ης Ιουλίου..

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές κλήθηκαν οι εκπρόσωποι των ενστόλων να επιλέξουν το ποσοστό μείωσης, αναλόγως με το εάν θα διασώζονταν ή όχι κάποια επιδόματα των «μάχιμων».

Περαιτέρω μειώσεις τουλάχιστον 12% υπολογίζεται πως θα υποστούν οι ένστολοι και από τις αρχές του 2013 με την εφαρμογή νέου μισθολογίου που καταργεί τις μισθολογικές προαγωγές και τα χρονοεπιδόματα.

Οι εκπρόσωποι των ενστόλων δήλωσαν ότι αποχωρούν από το διάλογο και ότι αναμένουν πλέον τις αποφάσεις των αρχηγών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ ετοιμάζουν και δυναμικές κινητοποιήσεις με συγκέντρωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο την ερχόμενη Πέμπτη.

Για επιστροφή σε μισθούς της δεκαετίας του 1990 μίλησαν και οι πανεπιστημιακοί καθηγητές που είδαν τον Γιάννη Στουρνάρα για το ζήτημα των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια.

Μάλιστα, απειλούν με κινητοποιήσεις εντός της εξεταστικής περιόδου οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, καθώς ο υπουργός Οικονομικών τους ανακοίνωσε πως θα υποστούν περικοπές 17,5% στις αποδοχές τους.

Σύμφωνα με την πρόταση που παρουσίασε ο κ. Στουρνάρας στην ΠΟΣΔΕΠ οι αποδοχές των πανεπιστημιακών θα μειωθούν κατά 5% για όσους έχουν αποδοχές άνω 1.000 ευρώ, κατά 10 % για όσους έχουν αποδοχές άνω 1.500 ευρώ, κατά 15% για όσους έχουν απολαβές άνω των 2.000 ευρώ, κατά 20% για όσους έχουν απολαβές άνω των 2.500 ευρώ και κατά 25% για όσους λαμβάνουν άνω των 3.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως πανεπιστημιακός καθηγητής με 25ετή προϋπηρεσία λαμβάνει σήμερα μεικτά 3.100 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

 ΑΚΑΡΠΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα