ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2008 ΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Το δραστικό περιορισμό των αναπηρικών επιδομάτων, στα επίπεδα του 2008 προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ, που μπορεί να φθάσει και τα 15 δισ. ευρώ.

Ο περιορισμός των κοινωνικών παροχών σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, εκπρόσωποι της οποίας συναντήθηκαν πριν από λίγο με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, θα οδηγήσει χιλιάδες αναπήρους

στην εξαθλίωση.

Δεν αποκλείεται, πολλοί, να γυρίσουν στα ιδρύματα, δηλώνουν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποί τους, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι το επίδομα από 360 ευρώ θα πέσει στα 230 ευρώ το μήνα.

Οι προτάσεις πάντων που περιλαμβάνονται στο πακέτο του υπουργείου, προβλέπουν μείωση των ποσών που καταβάλλονται ως επίδομα τρίτου παιδιού και ως ισόβια σύνταξη πολύτεκνης ή και τρίτεκνης μητέρας, ενώ τα αναπηρικά επιδόματα επιστρέφουν στα επίπεδα του 2008.

Σε επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής,  εκφράζει την ανησυχία που προκαλούν σε χιλιάδες αναπήρους και στις οικογένειές τους οι περιρρέουσες πληροφορίες για την τύχη των επιδομάτων αναπηρίας της Πρόνοιας και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση οφείλει να γνωρίζει ότι τα συγκεκριμένα επιδόματα καλύπτουν ένα μέρος του κόστους που υφίσταται η οικογένεια, που σηκώνει ουσιαστικά το οικονομικό και κοινωνικό κόστος της αναπηρίας.

«Ωσαύτως και πρωτίστως ωστόσο, οφείλετε να γνωρίζετε ότι το επίδομα αυτό συμβάλλει και στην παραμονή του προσώπου με αναπηρία στο οικογενειακό περιβάλλον, διότι είναι γνωστό ότι η παραμονή του σε ένα ίδρυμα κλειστής περίθαλψης κοστίζει το τριακονταπλάσιο του σημερινού επιδόματος των 360 ευρώ περίπου.» τονίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα