«Στα επόμενα μέτρα η κυβέρνηση Σαμαρά θα πέσει»

Όπως αναφέρει, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει ούτε τις μισές από τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται.

Δεν έχει κάνει αρκετά για να πλήξει τα κεκτημένα συμφέροντα που πνίγουν την οικονομία, δεν έχει πατάξει τη φοροδιαφυγή και δεν έχει προχωρήσει αρκετά στην ιδιωτικοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Όπως γράφει ο αρθρογράφος Χιούγκο Ντίξον, ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι τόσο εύθραυστος που θα μπορούσε να καταρρεύσει, εάν η τρόικα επιβάλλει μέτρα λιτότητας, οδηγώντας την ελληνική

κρίση σε νέα φάση.

Προσθέτει εξάλλου ότι, η κυβέρνηση εμφανίζεται διχασμένη για τον χειρισμό των συζητήσεων με την τρόικα. Σημειώνει επίσης ότι, η αρχική της αντίδραση ήταν να αρνηθεί να λάβει νέα μέτρα, χρησιμοποιώντας την απειλή μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εκβιαστικά προς τους πιστωτές. Με την εχθρότητα πολλών ευρωπαϊκών χωρών προς την Ελλάδα, ειδικότερα της Γερμανίας, κάτι τέτοιο δε θα ήταν συνετό.

Το Reuters εκτιμά πως θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να υποστηρίξει ότι, η οικονομία της δεν χρειάζεται νέα μέτρα λιτότητας, αλλά να δεχθεί ότι απαιτούνται μεταρρυθμίσεις.

Από την κριτική του Ντίξον δεν ξεφεύγει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αν και ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατεβάσει τους τόνους στην πολεμική αντιτροϊκανή ρητορική του, θα δυσκολευθεί να ελέγξει το κόμμα του εάν προχωρήσει σε πολλούς συμβιβασμούς με τους πιστωτές της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα