ΣτΕ: ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΟ ΒΡΕΦΙΚΟ ΓΑΛΑ

19:05 4/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Για τους επόμενους έξι μήνες μόνο τα φαρμακεία  θα μπορούν να πωλούν  βρεφικές τροφές (για παιδιά μέχρι 6 μηνών), όπως αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας επικαλούμενο κινδύνους βλάβης της υγείας των ανήλικων.

Η απόφαση εκδόθηκε από το ΣτΕ ύστερα από  προσφυγή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που ζητούσε να ακυρωθεί και να ανασταλεί η υπουργική απόφαση του Δεκεμβρίου του 2011, η οποία ουσιαστικά επέτρεπε να διατίθενται τα συγκεκριμένα παρασκευάσματα από σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας ανέστειλαν τη διάθεση εκτός φαρμακείων,με

το σκεπτικό ότι  μπορεί να συνδέεται με αυξημένους κινδύνους δυσεπανόρθωτης ή και ανεπανόρθωτης βλάβης της υγείας της εν λόγω ιδιαίτερα ευαίσθητης και ευπαθούς ομάδας του πληθυσμού ιδίως σε περιπτώσεις που η διάθεση των ως άνω παρασκευασμάτων εκτός φαρμακείων, χωρίς καθοδήγηση και εποπτεία ειδικού επιστήμονος υγείας όπως ο φαρμακοποιός, συνδυασθεί με ακατάλληλη πρακτική σίτισης ή πλημμελή συντήρηση των εν λόγω τροφίμων, δηλαδή με καταστάσεις ικανές να προκαλέσουν αύξηση της νοσηρότητας ή και θνησιμότητας των βρεφών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι  η απόφαση αναστολής θα ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση για την κύριας αίτηση ακύρωσης που έχει καταθέσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Keywords
Τυχαία Θέματα