Στη Γ’ Εθνική δεν σβήνονται τα χρέη των παικτών!

«Αν η ΑΕΚ πέσει ακόμα και στη Football League 2, δεν γλιτώνει τα χρέη προς παίκτες, μάνατζερ και προπονητές, μιας και η FIFΑ αναγνωρίζει ομάδες και όχι νομικά πρόσωπα». Αυτή τη δήλωση έκανε μεταξύ άλλων στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 o γνωστός δικηγόρος, Γιώργος Παναγόπουλος, ο οποίος ταυτόχρονα γνωστοποίησε πως η Ένωση έχει συγκεκριμένο

δρόμο για να μείνει στην κατηγορία.

- Σε περίπτωση που η ΑΕΚ αποφασίσει σε δέκα μέρες να κηρύξει πτώχευση, πόσο απλά είναι τα πράγματα για την ΑΕΚ;

«Κατ’ αρχήν οποιαδήποτε διαδικασία και αν επιλέξει η ΑΕΚ, έχει ανάλογο κόστος. Θα θελήσει η ΑΕΚ να μπει σε διαδικασία πτώχευσης; Θα θελήσει να μην δηλώσει συμμετοχή στη Football League; Θα θελήσει να πάει στη Football League και να μη κατέβει σε τρία ματς και να αποβληθεί από το πρωτάθλημα; Η να μπει σε διαδικασία εκκαθάρισης και να δουν τι θα γίνει στο μέλλον;».

- Αν η ΑΕΚ δηλώσει συμμετοχή στη Football League 2, ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται;

«Αν θυμόσαστε, το έκανε ο Ηρακλής χωρίς να το κάνει απευθείας, όπως η Καβάλα βρέθηκαν αυτομάτως στην Δ’ Εθνική, κατέβηκαν για κάποια παιχνίδια και εν συνεχεία ήρθε απόφαση από τον Υπουργείο με την Καβάλα να «φυτεύεται» στη Football League και ο Ηρακλής με παράνομη συγχώνευση κατά FIFA και Ελληνικό Δίκαιο με την ΑΕ Ποντίων να παίζει αρχικά στη Football League 2 και με παρέμβαση και ελέω Ιωαννίδη, όλοι το παραδέχονται, βρέθηκε στη Football League. Λύση για την ΑΕΚ, λοιπόν, δεν είναι το ερασιτεχνικό, πράγμα που δεν θέλει κανείς στην ΑΕΚ. Κανείς δεν θέλει την αλλαγή του ονόματος της ΑΕΚ ούτε να γίνει Νέα ΑΕΚ ή κάτι άλλο ούτε ΑΕΚ 1821 ούτε ΑΕΚ χαμένων πατρίδων. Δεν είναι λύσεις αυτές».

- Αν η ΑΕΚ πέσει Football League 2, τι θα συμβεί;

«Αν η ΑΕΚ πέσει στο ερασιτεχνικό, τότε η «Μάνα ΑΕΚ» διατρέχει τον κίνδυνο να τιμωρηθεί. Αν ξέρετε την υπόθεση, ο Μακεδονικός τιμωρήθηκε για οφειλές προς Βούλγαρο ποδοσφαιριστή, η ΕΠΟ ανταποκρίθηκε και είπε πως το σωματείο είναι, πλέον, ερασιτεχνικό και η παγκόσμια ομοσπονδία της είπε με απάντηση-καταπέλτη πως δεν την ενδιαφέρει η μορφή, αλλά αναγνωρίζει μόνο το κλαμπ και θεωρεί παράνομη ενέργεια οποιαδήποτε μετατροπή π.χ. Α.Φ.Μ. της ομάδας, μιας και αποσκοπεί κέρδος. Κατά τη FIFA το ιδρυτικό σωματείο είναι αυτό που φταίει για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν. Η παγκόσμια ομοσπονδία δεν κάνει ερμηνείες και χάρες. Αν κάνουν προσφυγές για οφειλές π.χ. ο Σκόκο, ο Μπλάνκο, ο Σάχα, η ΑΕΚ ανεξάρτητα από το σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται, δεν αποφεύγει τα χρέη προς μάνατζερ, παίκτες και προπονητές είτε είναι Ελληνες είτε ξένοι. Για χρέη προς Δημόσιο και ιδιώτες, δεν απαλλάσσονται άνθρωποι που έχουν διατελέσει σε συγκεκριμένες θέσεις στο εκάστοτε Δ.Σ. της ΠΑΕ. Κάτι αντίστοιχο είχαμε κάνει με τον κύριο Ρέμο, όταν ο Ηρακλής διαλύθηκε. Ο άνθρωπος πληρώνει βερεσέδια ακόμα».

- Υπάρχει κίνδυνος διαγραφής της ΑΕΚ από τα ποδοσφαιρικά μητρώα;

«Όταν από τα διεθνή πειθαρχικά όργανα υπάρχουν τιμωρίες και δεν ανταποκριθεί η ομοσπονδία σου στις κυρώσεις των μηδενισμών και υποβιβασμών που σε φθάνουν στην τελευταία κατηγορία. Λέμε τώρα αν εφαρμοστούν όλα απόλυτα. Διότι και η ΕΠΟ, η αμαρτωλή αυτή ομοσπονδία ευθύνεται για το οικονομικό χάλι των ομάδων με τις αδειοδοτήσεις και όλα αυτά. Και η Superleague και η ΕΠΟ κάνουν κάποιες αλλαγές ζημιώνοντας τις ομάδες νομίζοντας πως έτσι βοηθούν την ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα