Στη Λαμπεντούζα προσεύχεται για τους πνιγμένους μετανάστες

11:55 8/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο ποντίφικας, την ώρα αυτή, τελεί λειτουργία στο εσωτερικό του σταδίου του νησιού, με συμμετοχή χιλιάδων πιστών. Λίγο νωρίτερα έριξε στεφάνι στα ύδατα της Λαμπεντούζα, πράξη με την οποία θέλησε να τιμήσει την μνήμη των χιλιάδων μεταναστών που πνίγηκαν κατά την διάρκεια του ταξιδίου από της λιβυκές προς της ιταλικές ακτές.

Ο πάπας Φραγκίσκος θα συναντήσει τους μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα προσωρινής κράτησης αλλά και

τους μόνιμους κατοίκους της νήσου.

Mε το ταξίδι του αυτό ο ποντίφικας θέλει να τονίσει ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης πρέπει να τύχει μιας εντελώς διαφορετικής αντιμετώπισης, σε όλη την Ευρώπη, με κύρια αναφορά στις αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του πάπα Βεργκόλιο έξω από την Ρώμη, με την οποία, σύμφωνα με τους παρατηρητές, ο άγιος πατέρας των ρωμαιοκαθολικών επιθυμεί να συνεχίσει να υπογραμμίζει ότι η αποστολή του κάθε χριστιανού είναι να δείχνει καθημερινά την πίστη του με συγκεκριμένες και χρήσιμες πράξεις.

«Σας ευχαριστώ για την υποδοχή», είπε ο πάπας Φραγκίσκος σε μια πρώτη ομάδα μεταναστών που συνάντησε, για λίγα λεπτά, στο μόλο του νησιού. Τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ περιορισμένα και- όπως ζήτησε ο ίδιος ο λατινοαμερικανός πάπας- η τήρησή τους έχει ανατεθεί, σε μεγάλο βαθμό, στους ίδιους τους κατοίκους του νησιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα