Στη Μαδρίτη για το … χρίσμα ο Τσίπρας

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημέρωσε χθες, επί του θέματος, την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτες του παραδέχονται πως «η ευρωπαϊκή Αριστερά αγκαλιάζει την υποψηφιότητα». «Η υποψηφιότητα δεν είναι πολύ τιμητική μόνο για εμένα προσωπικά, αλλά και όλη την Αριστερά», φέρεται ειπών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας

πραγματοποιεί σήμερα ταξίδι-αστραπή στη Μαδρίτη, όπου συγκαλείται συνεδρίαση του προεδρείου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Μ’ άλλα λόγια, σήμερα, οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών αριστερών κομμάτων καλούνται να εγκρίνουν την υποψηφιότητα Τσίπρα και στη συνέχεια, στο Συνέδριο του ΚΕΑ στις 3-5 Δεκεμβρίου θα επικυρωθεί και επισήμως η υποψηφιότητα.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς καταλήγει στην υποψηφιότητα Τσίπρα για δύο λόγους: πρώτον, προκειμένου να επιβεβαιωθεί και συμβολικά η άποψη της Αριστεράς ότι η κρίση δεν είναι πρόβλημα των υπερχρεωμένων χωρών του Νότου ξεχωριστά, αλλά συλλήβδην ευρωπαϊκό πρόβλημα. Δεύτερον, διότι ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί με αξιώσεις την πρωθυπουργία της Ελλάδας και, ως εκ τούτου, μπορεί από την Αθήνα να ξεκινήσει ένας «άνεμος πολιτικής αλλαγής» σε όλη την Ευρώπη.

Ενίσχυση διεθνούς προφίλ

Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, ευλόγως, υποδέχονται τη διαφαινόμενη απόφαση της ευρωπαϊκής Αριστεράς με ενθουσιασμό, αφού τα «καθήκοντα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψηφίου προέδρου της Κομισιόν θα τον στείλουν σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ θα διευρύνουν σημαντικά τον κύκλο των διεθνών συνομιλητών του. Συν τοις άλλοις, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον ανθυποψήφιό του -από τους Σοσιαλιστές- τον νυν πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Μία ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας η οποία στο φόντο έχει τον δεύτερο γύρο…

Keywords
Τυχαία Θέματα