ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΑΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

«Συστημένη» στη Βουλή πηγαίνει εντός της εβδομάδας η δικογραφία για την έφοδο της Χρυσής Αυγής στη οποία ηγούνταν βουλευτές του κόμματος στους πάγκους μεταναστών μικροπωλητών κατά τη διάρκεια πανηγυριού στη Ραφήνα.

Μέσα από το οπτικό υλικό που έχει δημοσιοποιήσει η ίδια η Χρυσή Αυγή, φαίνεται ότι οι βουλευτές του κόμματος Π.

Ηλιόπουλος και Γ. Γερμενής διαπράττουν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής, ενώ εξετάζεται παράλληλα η συμμετοχή τους στο αδίκημα της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας. Για την επίθεση στη Ραφήνα διεξάγεται προανάκριση από την αστυνομία, στο πλαίσιο της οποίας κατέθεσε (μόνο) ένας μετανάστης μικροπωλητής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αστυνομία δικαιολογεί την μη επέμβασή της στα επεισόδια της Ραφήνας λέγοντας ότι υπήρχε μικρή αστυνομική δύναμη και σε απόσταση από το σημείο της επίθεσης.

Ο δήμαρχος  Ραφήνας – Πικερμίου, Γιώργος Χριστόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε ότι «οι αλλοδαποί μικροπωλητές είχαν άδεια για τους πάγκους τους» και ανέφερε επίσης ότι την κρίσιμη ώρα στο σημείο δεν υπήρχαν αστυνομικοί, καθώς η αστυνομική δύναμη στο δήμο είναι μικρή.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε προχθές Σάββατο στο Μεσολόγγι.Να σημειωθεί ότι η Χρυσή Αυγή έχει προαναγγείλει ανάλογες «δράσεις» σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα κόμματα καταδίκασαν τις εφόδους της Χρυσής Αυγής. Το ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια «να αφήσει τα μεγάλα λόγια και να επιβάλει την τάξη», ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τη στάση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ενώ να λάβει τα μέτρα της η κυβέρνηση ζήτησε το ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα