ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΕΦΙΚΟ ΓΑΛΑ

Σε  δικαστική διελκυστίνδα εξελίσσεται η διαμάχη ανάμεσα σε φαρμακοποιούς και σούπερ μάρκετ για την πώληση παιδικών τροφών και κυρίως του βρεφικού γάλακτος  για μωρά μέχρι έξι μηνών.

Πέντε αλυσίδες  γνωστών σούπερ μάρκετ προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ανακληθεί η πρόσφατη απόφαση η οποία επιτρέπει τη διάθεση των επίμαχων προϊόντων αποκλειστικά από τα φαρμακεία. Οι  ανώτατοι δικαστές είχαν φτάσει σε αυτή  την απόφαση κρίνοντας ότι «η διάθεση των παρασκευασμάτων για βρέφη πρώτης βρεφικής

ηλικίας (έως 6 μηνών) εκτός φαρμακείων μπορεί να συνδέεται με αυξημένους κινδύνους δυσεπανόρθωτης ή και ανεπανόρθωτης βλάβης της υγείας της εν λόγω ιδιαίτερα ευαίσθητης και ευπαθούς ομάδας του πληθυσμού ιδίως σε περιπτώσεις που η διάθεση των ως άνω παρασκευασμάτων εκτός φαρμακείων, χωρίς καθοδήγηση και εποπτεία ειδικού επιστήμονος υγείας όπως ο φαρμακοποιός, συνδυασθεί με ακατάλληλη πρακτική σίτισης ή πλημμελή συντήρηση των εν λόγω τροφίμων, δηλαδή με καταστάσεις ικανές να προκαλέσουν αύξηση της νοσηρότητας ή και θνησιμότητας των βρεφών».

Οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ πέρασαν στην δικαστική αντεπίθεση  διεκδικώντας  να ανασταλεί η επίμαχη απόφαση του ΣτΕ γιατί έχουν υποστεί οικονομική βλάβη. Επιπλέον, επικαλούνται μελέτη-έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) του περασμένου Αυγούστου, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στην υγεία των βρεφών από την πώληση των τροφών τους σε σούπερ μάρκετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα