Στην Ελλάδα ο Έλληνας φοιτητής που συνελήφθη στην Τουρκία

09:25 7/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Αρχικά κατηγορήθηκε ως υποκινητής των διαδηλώσεων, ωστόσο ο εισαγγελέας δεν του απήγγειλε κατηγορίες. Πάντως η τουρκική αστυνομία αποφάσισε να τον απελάσει, ενώ του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα για ένα χρόνο.

Ο Ιατρίδης έφτασε στις 1:30 τα ξημερώματα στην Ελλάδα με απευθείας πτήση από Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με όσα είπε βρέθηκε στο επίκεντρο των διαδηλώσεων στην πλατεία Ταξίμ για να βγάλει φωτογραφίες και σε καμία περίπτωση δεν ήταν υποκινητής.

Χαρούμενοι με το τέλος της περιπέτειας του γιου

τους οι γονείς, αισθάνθηκαν την ανάγκη να ευχαριστήσουν όσους συνέβαλαν στην απελευθέρωσή του.

Συγκεκριμένα σε επιστολή τους αναφέρουν: «Ευχαριστούμε τις Προξενικές Αρχές της Πόλης και ιδιαίτερα τον Πρόξενο κο Βίκτωρα Μαλιγκούδη για τις ενέργειες που κατέβαλαν.

«Ο κ. Μαλιγκούδης εκτός του άψογου χειρισμού της υπόθεσης, στάθηκε κοντά στον Γιώργο από την αρχή της σύλληψης του μέχρι την ώρα που εγκατέλειψε την χώρα», αναφέρεται, ενώ σημειώνεται πως «με συνεχείς τηλεφωνικές επαφές ενημέρωνε τους γονείς του και τους καθησύχαζε».

«Να ευχαριστήσουμε επίσης το Πατριαρχείο, το υπουργείο εξωτερικών και μερίδα δημοσιογράφων για την σωστή ενημέρωση του θέματος.

Τον Δήμαρχο του Ηρακλείου κ. Κουράκη για την μεσολάβηση του και τον Βουλευτή Ηρακλείου Μιχ. Κριτσωτάκη για το ενδιαφέρον του.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κο Ι. Μυλόπουλο για τις ενέργειες του και την συμπαράσταση του όπως επίσης και τον κο Κατσάμπαλο.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σ όλους όσους μας στήριξαν στις δύσκολες ώρες που περάσαμε.

Ι. και Κ .Ιατρίδη».

Keywords
Τυχαία Θέματα