Στη φυλακή και ο δέκατος για την υπόθεση της Χ.Α.

Δύο νέες κλήσεις προς απολογία για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση έστειλαν οι εφέτες- ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου , οι οποίες χειρίζονται την υπόθεση για τη Χρυσή Αυγή.

Οι δύο λειτουργοί με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου έκριναν προφυλακιστέο τον δέκατο κατά σειρά κατηγορούμενο για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος

αρνήθηκε ότι αυτός είναι ο πυρηνάρχης του Πειραιά, όπως έχει υποστηρίξει στην κατάθεσή του προστατευόμενος μάρτυρας. Αντίθετα κατονόμασε άλλο πρόσωπο, ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος δεν είναι καν μέλος της Χρυσής Αυγής, αλλά μόνο υποστηρικτής του κόμματος.

«Δεν συμμετείχα ποτέ σε καμία μια επίθεση εναντίον αλλοδαπών. Υπήρξε μόνο κάποτε μια διένεξη με μέλη του Ανταρσία», φέρεται να υποστήριξε απολογούμενος . Σε ό,τι αφορά τις τηλεφωνικές συνομιλίες του που περιλαμβάνονται στη δικογραφία ο κατηγορούμενος αντέτεινε ότι: «Ήθελα να το παίξω ότι ήμουν κάτι παραπάνω από αυτό που είμαι στους φίλους που δεν ήξεραν και τους έλεγα ότι είμαι πυρηνάρχης».

Και ενώ η ανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος κατέθεσε αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης υποστηρίζοντας ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να εξακολουθήσει η προφυλάκισή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα