Στην Ιταλία ο Βενιζέλος ψάχνει την Σοσιαλδημοκρατία

Στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Ρώμη μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνάντηση ηγετών σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων από όλο τον κόσμο, που διοργανώνει το Δημοκρατικό Κόμμα Ιταλίας (PD) και ο δραστήριος πρόεδρός του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

αναμένεται να έχει πλήθος επαφών με Ευρωπαίους και όχι μόνο ηγέτες. Προσκεκλημένοι άλλωστε είναι μεταξύ άλλων ο Γάλλος και ο Γερμανός ομόλογός του, Χαρλέμ Ντεζίρ και Σίγκμαρ Γκάμπριελ, εκπροσωπώντας δύο χώρες με ιδιαίτερο ρόλο στην ΕΕ και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης εκ μέρους της.

Απόψε, ο κ.Βενιζέλος θα παρακαθήσει σε δείπνο εργασίας της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου που θα παραθέσει ο πρόεδρός της Χανς Σβόμποντα, ενώ αύριο το πρωί θα συμμετάσχει σε «στρογγυλό τραπέζι» με θέμα «οι νέες προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας: Μία προοδευτική στρατηγική». Την συζήτηση θα συντονίσει ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Πασκάλ Λαμύ, ενώ ομιλητής θα είναι μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευρωπαϊκών Προοδευτικών Μελετών (FEPS) Μάσιμο Ντʼ Αλέμα.

Στην τοποθέτησή του, ο κ.Βενιζέλος αναμένεται να παρουσιάσει τις ελληνικές θέσεις για έξοδο της χώρας, αλλά και της Ευρώπης από την κρίση, ενώ ειδικά για την Ελλάδα θα τονίσει την ανάγκη στροφής στην ανάπτυξη, προκειμένου να πάψουν να εφαρμόζονται μέτρα λιτότητας στους πολίτες που έχουν δει το βιοτικό τους επίπεδο να αλλάζει άρδην προς το χειρότερο τα τελευταία δύο χρόνια. Δεδομένης της πρωτοβουλίας Μπερσάνι στην Μέση Ανατολή, δεν αποκλείεται κατά τη διάρκεια του διημέρου να συζητηθούν ευρύτερα θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, ενώ σε αυτή την περίπτωση πιθανολογείται πως ο κ.Βενιζέλος θα αναφερθεί και στα κρούσματα «ρατσιστικής βίας» στην χώρα μας, που δείχνουν να τον απασχολούν πολύ το τελευταίο διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα