ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ

17:55 4/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ευθύμιο Φλουρέντζου, τον Γενικό Διευθυντή, Αλέκο Μιχαηλίδη και εκπροσώπους του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας και της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Μετά τη συνάντηση, που

διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, ο κ. Μουσουρούλης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είχα την ευκαιρία, όπως άλλωστε και το πρωί κατά την επίσκεψή μου στον εξοχότατο κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να τονίσω ότι η Ελλάδα είναι αυστηρά προσηλωμένη στο διπλό στόχο του τερματισμού της Τουρκικής κατοχής στην Μεγαλόνησο και της επίτευξης μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και βέβαια του κοινοτικού κεκτημένου.

Σε ό,τι αφορά στα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ενόψει του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών που έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Λεμεσό, συζητήσαμε όλες τις πτυχές της ναυτιλιακής πολιτικής, σε επίπεδο κυρίως διεθνών απαιτήσεων, αλλά και προτάσεων και κανονισμών που συζητούνται και υποστηρίζονται από την Κυπριακή Προεδρία, καθώς και σε θέματα λιμενικής πολιτικής και διασυνοριακής συνεργασίας.

Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που διανοίγονται μέσα από τα προγράμματα της Ε.Ε. και ιδίως τα προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας και στο πλαίσιο της τρέχουσας περιόδου προγραμματισμού, αλλά κυρίως στην προοπτική της επόμενης. Η απόφασή μας είναι να δημιουργήσουμε μια κοινή ομάδα εργασίας, η οποία θα αναπτύξει σε βάθος τα ζητήματα αυτά και θα διευκολύνει τον πολιτικό συντονισμό εκεί όπου χρειάζεται.

Θεωρώ ότι είναι ένα σημαντικό βήμα και για τις δυο ναυτιλιακές διοικήσεις. Θέλω επίσης με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ, στο πρόσωπο του Υπουργού, την Κυπριακή Προεδρία, για τα μέχρι στιγμής επιτεύγματά της, καθώς και τα δείγματα γραφής που έχει δείξει, που νομίζω ότι θα την καταστήσουν στο τέλος του εξαμήνου μία από τις πιο πετυχημένες προεδρίες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια – από μια χώρα μάλιστα όπως είναι η Κύπρος, που εντάχτηκε σχετικά πρόσφατα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Αυτά είναι τα επιτεύγματα που έχουν μεγάλη αξία, πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεται κανείς, στο πλαίσιο αυτής της κοινοτικής συνεργασίας. Θέλω επίσης να τον ευχαριστήσω για τη θερμότατη υποδοχή που μας επιφυλάχθηκε και να του ευχηθώ καλή δύναμη μέχρι το πέρας της προεδρίας, γιατί γνωρίζω και αντιλαμβάνομαι το φόρτο και τη δυσκολία του έργου του».

Keywords
Τυχαία Θέματα