ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΑΣΗ, ΜΕ …ΨΗΓΜΑΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ

Στην τελευταία φάση της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης οδηγείται η χώρα, μετά την παράδοση της άκαρπης, τρίτης εντολής. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεσμεύτηκε να «εξαντλήσει» κάθε προσπάθεια, με τη χώρα σε πολύ δύσκολη περίοδο. Το «μπαλάκι» στο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε ο Ευάγ. Βενιζέλος.

Ψήγματα αισιοδοξίας για σχηματισμό κυβέρνησης, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα,

υπάρχουν σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος υπονόησε ότι η τέταρτη και τελευταία φάση της προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης, ίσως γίνει και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, «επιστρέφοντας» στον κ. Παπούλια την τρίτη κατά σειρά εντολή, χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα σχηματισμού κυβέρνησης, υπέδειξε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τον ΣΥΡΙΖΑ ως το χώρο στον οποίο θα πρέπει να στρέψει τις προσπάθειές του. Όπως χαρακτηριστικά είπε «ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ συμφωνούν στην ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, με την Ελλάδα να παραμένει στην Ευρώπη και στόχο τη δραστική βελτίωση των όρων του μνημονίου.

Ο κ. Παπούλιας, αφού εκτίμησε ότι υπάρχουν ψήγματα αισιοδοξίας, εξέφρασε την ελπίδα να συμβάλει στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης γιατί τα πράγματα για τη χώρα είναι πολύ δύσκολα. Τη Δευτέρα έχουμε Ecofin, υπάρχει η σύνοδος του ΝΑΤΟ καθώς και το Συμβούλιο Κορυφής, και η χώρα πρέπει να εκπροσωπηθεί.

Τέλος, μια δήλωση πριν από την είσοδο του κ. Βενιζέλου στο προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπούλιας μιλώντας στους δημοσιογράφους, δήλωσε με νόημα, ότι «πρέπει να δουλεύουμε και τα Σαββατοκύριακα και μάλιστα αμισθί» αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο εξελίξεων μέσα στις επόμενες ώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα