Στην… υγειά της φοροδιαφυγής και των κορόιδων

«Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν» …έλεγε ο τραγουδοποιός και πόσο δίκιο είχε.. Πέρασαν 3 χρόνια μνημονίων με ευχολόγια και υποσχέσεις πάταξης της φοροδιαφυγής –ώστε να σηκώσουν τα βάρη οι έχοντες και ..φοροκλέπτοντες και να περιοριστούν οι επιπτώσεις για τα …τίμια νοικοκυριά- όμως και πάλι εκεί μείναμε.. Στις υποσχέσεις.. Και όχι τίποτε άλλο.. Μοιάζει να μας ενθαρρύνουν να αρχίσουμε να κλέβουμε όλοι την Εφορία. Αυτή είναι η συμπεριφορά των κυβερνώντων. Δεν αντέχουν άλλο τα συνήθη υποζύγια, κύριοι του υπουργείου Οικονομικών και του Μαξίμου.

Λίστες πάνε και έρχονται  με «κραχτές»

περιπτώσεις φοροδιαφυγής: Κάτι σκόρπιες υποθέσεις μαθαίνουμε ότι θα.. και θα .. θα εισφέρουν στον κρατικό κορβανά τόσα και μιλάμε για υποθέσεις που δεν αποκλείεται ο υπαίτιος να την έχει κάνει και σε άλλη γη άλλα μέρη τόσο καιρό που τον ψάχνουν.. Τρία, τέσσερα χρόνια… ψάχνουν, ψάχνουν.. Τι να βρουν; Μια απλή διασταύρωση είναι:

Είναι αστείο έως τραγικό να σου λένε πηγές του υπουργείου Οικονομικών για παράδειγμα: «έχουμε εντοπίσει 54.000 που έστειλαν στο εξωτερικό από το 2009 σχεδόν 22 δισ. Εξ’ αυτών ήδη βρήκαμε 15.000 να μην μπορούν να δικαιολογήσουν τα χρήματα αυτά.. δηλαδή “μαύρο χρήμα”.. Και μπορούμε να εισπράξουμε 4 δισ. ευρώ!!!».

Και αντί να κοιμούνται και να ξυπνούν με τις σκέψεις πως θα μαζέψουν όχι σήμερα… αλλά χθες αυτά τα  4 δισ., ώστε να αποφύγουν και το μεγαλύτερο μέρος από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και να μην χρειαστεί να καταργήσουν και το έξτρα αφορολόγητο για τα παιδιά, τι έκαναν;

Φυσικά και προώθησαν πρώτα τις νέες κλίμακες για τα εύκολα θύματα… Μισθωτούς, συνταξιούχους και έσπασαν έτσι την φορολογική μεταρρύθμιση σε δυο φάσεις:.  Πιθανότατα αύριο ή την Τετάρτη θα κατατεθεί το μίνι φορολογικό για όσους εντοπίζονται εύκολα και δίνουν το υστέρημά τους στα κρατικά ταμεία και ως τα μέσα του 2013, (δηλαδή… καλό καλοκαίρι), το υπόλοιπο φορολογικό νομοσχέδιο, για τα ακίνητα, τη φορολογική διοίκηση και τη φοροδιαφυγή… Προσέξτε: Η φοροδιαφυγή, η αντιμετώπιση της πάει και πάλι …για αργότερα!!

Ντροπή μας..

Keywords
Τυχαία Θέματα