ΣΤΗΡΙΞΗ ΡΕΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Θετικές αναφορές για την ελληνική κυβέρνηση περιλάμβανε άρθρο που έγραψε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας για τη Wall Street Journal.

Ο Όλι Ρεν υπερασπίστηκε τις ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα για την αντιμετώπιση της κρίσης, κάνοντας λόγο για πρόοδο και στα τρία κράτη που βρίσκονται υπό μνημονιακό καθεστώς. Για την Ελλάδα, ανέφερε ότι έχουν επιτευχθεί περισσότερα από όσα έχουμε συνειδητοποιήσει και πρόσθεσε ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να προωθήσει μεταρρυθμίσεις και απολαμβάνει ευρείας κοινοβουλευτικής

υποστήριξης.«Οι διαπραγματεύσεις για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής συνεχίζονται», πρόσθεσε.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος έστειλε μήνυμα ότι η αντιμετώπιση τω ανισορροπιών στην ευρωζώνη πρέπει να συνεχιστεί, σημειώνοντας ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Αναφερόμενος στο μέλλον του κοινού νομίσματος, έκανε λόγο για «οικονομική και νομισματική ένωση 2.0». Σημείωσε ότι τα κράτη μέλη εξετάζουν τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα ήταν λογικό να αναλάβουν από κοινού το χρέους τους, συμπληρώνοντας ότι αυτό θα απαιτούσε κοινές αποφάσεις για τον προϋπολογισμό τους. Επισήμανε, ότι η υλοποίηση αυτών των αποφάσεων θα είναι δύσκολη και θα πρέπει να γίνει με τρόπο που θα πείσει τους Ευρωπαίους πολίτες για τη νομιμότητά τους.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στις ΗΠΑ για συνεργασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΤΗΡΙΞΗ ΡΕΝ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,stirixi ren, kyvernisi