ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ

Έκκληση στην νέα Κυβέρνηση να χορηγήσουν αναγκαία τεχνικά και οικονομικά μέσα στην Αστυνομία και να παράσχουν πολιτική κάλυψη στους αστυνομικούς ζητούν οι Απόστρατοι κατά τον εορτασμό της επετείου.

Σήμερα, κατά τον εορτασμό της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων», οι εν αποστρατεία Αστυνομικοί επεσήμαναν την ανάγκη για παροχή προστασίας των πολιτών για την διαφύλαξη της Πολιτείας και της Δημοκρατίας.

Ο Υπηρεσιακός Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου τόνισε ότι η επιλογή του Πρωθυπουργού «τιμά όλους εμάς που

έχουμε δουλέψει σκληρά για την ασφάλεια των πολιτών» και πρόσθεσε ότι: «Είναι η περίτρανη απόδειξη ότι η πολιτεία αναγνωρίζει το έργο μας, εμπιστεύεται την εμπειρία και το ήθος μας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας Υποστράτηγου ε.α. Θεόφιλος Αθανασίου υπογράμμισε ότι στους ώμους της Αστυνομίας μετατοπίζεται μεγάλο βάρος, αναφερόμενος στην κρίση, από την οποία διέρχεται η κοινωνία, δεδομένου ότι η εγκληματικότητα είναι ενισχυμένη. Χαρακτηριστικά είπε: «Της καταστάσεως αυτής επωφελούνται τα κακοποιά και εγκληματικά στοιχεία και επιδίδονται στη σύσταση συμμοριών για την διάπραξη παντός είδους εγκλημάτων» Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεταναστευτικό και είπε: «Οι μετανάστες στην απελπισία τους περιφέρονται στις πόλεις και προκαλούν την δυσπιστία και τον τρόμο στους Έλληνες πολίτες».

Μίλησε και για την πολιτική λιτότητας, η οποία, όπως είπε, οδηγεί στην πλήρη αποδυνάμωση της Αστυνομίας υπογραμμίζοντας ότι: «Η πολιτεία κάνει πως δεν αντιλαμβάνεται την κατάσταση και επιτείνει τα μέτρα λιτότητας στις χαμηλές αποδοχές των αστυνομικών» και τόνισε ότι η Πολιτεία αφαιρεί τα αναγκαία μέσα, που είναι απολύτως απαραίτητα για την στοιχειώδη εκτέλεση της αποστολής της Αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα