Στις κάλπες οι καθηγητές του ΑΠΘ

Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ (από τις 10.00 έως τις 18.00), όπου θα στηθούν δύο ξεχωριστές κάλπες για τα δύο όργανα. Δικαίωμα ψήφου έχουν περισσότερα από 2.000 μέλη ΔΕΠ. Μέχρι στιγμής στις εκλογές δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν πέντε παρατάξεις, εκ των οποίων δύο εμφανίζονται για πρώτη φορά. Πρόκειται για την “Ακαδημαϊκή Παρέμβαση”, και την “Ενωτική

Πρωτοβουλία”, η οποία προέρχεται από τους κόλπους της “Πανεπιστημιακής Συμπαράταξης” που συμμετείχε στις προηγούμενες εκλογές.

Οι άλλες τρεις παρατάξεις είναι η “Συσπείρωση των Πανεπιστημιακών” που είχε κερδίσει τις περισσότερες έδρες στο Συμβούλιο την τελευταία φορά, η “Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση” και η “Ενιαία Κίνηση Πανεπιστημιακών”.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα η νεοσύστατη “Ενωτική Πρωτοβουλία” για τις επερχόμενες εκλογές, δήλωσε ότι γύρω της συσπειρώνονται καθηγητές με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αναφορές που δεν αντιτίθενται ολοκληρωτικά στο νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και που επιθυμούν να στηρίξουν τη διοίκηση του ΑΠΘ (Συμβούλιο και πρυτανεία) ώστε να επανέλθει η θετική εικόνα που είχε το πανεπιστήμιο, να σταματήσουν τα αρνητικά μηνύματα προς την κοινωνία και να λειτουργήσει σωστά το ακαδημαϊκό ίδρυμα. Τα μέλη της παράταξης ξεκαθάρισαν ότι δεν υπήρξαν ποτέ πριν συνδικαλιστές και ότι δεν στοχεύουν σε κάτι τέτοιο, ενώ άφησαν αιχμές κατά της προηγούμενης διοίκησης του ΕΣΔΕΠ ότι δεν λειτούργησε υπέρ των πανεπιστημιακών, αλλά προς όφελος πολιτικών κομμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα