«Στις σχέσεις μεταξύ καπιταλιστικών κρατών δεν υπάρχει αλληλεγγύη»

Στην εφημερίδα «Real News» μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα για το «όχι» της κυπριακής βουλής το οποίο το χαρακτήρισε «εντός των τειχών» αφού δεν αφορούσε τα λαϊκά συμφέροντα.

«Το «όχι» της κυπριακής βουλής ήταν «εντός των τειχών», δεν αφορούσε τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά τη διατήρηση της Κύπρου ως φορολογικού παραδείσου και γι’ αυτό εξελίχθηκε σε ένα «ναι» στο αντιλαϊκό πακέτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ

πανηγυρίζει, τη στιγμή που η ιδέα της φιλολαϊκής διαπραγμάτευσης και λύσης στα πλαίσια της ΕΕ αποδείχτηκε μια μεγάλη απάτη».

Η Α. Παπαρήγα, έκανε λόγο για ένα νέο σχέδιο Ανάν, «Εκτός από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, το «σχέδιο Ανάν» υποστηρίχθηκε από πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο που πρωταγωνιστούν στη σημερινή κυβέρνηση.» είπε συμπληρώνοντας πως, «ΗΠΑ, Ισραήλ και πρόσφατα η Ρωσία προχωρούν σε υποδείξεις για τη διευθέτηση του Κυπριακού με τρόπο που να διευκολύνει τα μεγάλα ενεργειακά σχέδια στην περιοχή. Η κατάσταση επιδεινώνεται μετά τη φανερή προσέγγιση Ισραήλ – Τουρκίας. Οι πρόσφατες δηλώσεις Νταβούτογλου επιβεβαιώνουν την εκτίμηση για την προώθηση ενός νέου και χειρότερου «σχεδίου Ανάν» ή de facto διχοτόμηση».

Συνεχίζοντας στο θέμα της Κύπρου η Γ.Γ. του ΚΚΕ μίλησε και για το ΑΚΕΛ,« Η διακυβέρνηση ΑΚΕΛ δεν εμπόδισε την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης στην Κύπρο, τις αρνητικές συνέπειες για το λαό, τις επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα. Αναγκάστηκε να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης, να πάρει σκληρά μέτρα».

«Η ελληνική κυβέρνηση συμμετείχε, μαζί με την κυπριακή και τις άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ, στον εκβιασμό απέναντι στον κυπριακό λαό καλώντας τον να επιλέξει με ποιο τρόπο θα χρεοκοπήσει. Άλλωστε αυτό το κάνει πρώτα απέναντι στον ελληνικό λαό. Κοροϊδεύουν όσοι μιλούν για βοήθεια της Ελλάδας στην Κύπρο και βγάζουν κορόνες για «μητέρες-πατρίδες». Στις σχέσεις μεταξύ καπιταλιστικών κρατών δεν υπάρχει αλληλεγγύη. Υπάρχουν τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης κάθε χώρας και συμμαχίες που τις πληρώνουν οι λαοί», τόνισε στη συνέντευξή της η Α. Παπαρήγα.

Σχολιάζοντας την σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, η Α. Παπαρήγα είπε: «Η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του Καμμένου που το χαρακτηρίζουν εθνικιστικές και ορισμένες αλλοπρόσαλλες θέσεις και είναι αναφανδόν υπέρ του κεφαλαίου, είναι ένα ακόμα στοιχείο που καταδεικνύει το πόσο πολύ εξαπάτησε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ριζοσπάστες, αριστερούς αλλά και πλατιά λαϊκά στρώματα προκειμένου να πάρει την ψήφο τους, να αποδυναμώσει το ΚΚΕ».

Keywords
Τυχαία Θέματα