ΣΤΟ 11,6% Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ειδικά κίνητρα προσέλκυσης αεροπορικών εταιρειών, για την ασθμαίνουσα από πλευράς τουριστικής κίνησης χειμερινή περίοδο, προσφέρει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Αυτά αντιστοιχούν σε εκπτώσεις έως και 30% επί των αεροναυτιλιακών χρεώσεων στις αεροπορικές εταιρείες. 

Του Χάρη Ντιγριντάκη

Ήδη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επιχειρούν 11 αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους (LCCs) προς 21 αεροδρόμια και 20 προορισμούς. Επισημαίνεται δε ότι

η easyJet η οποία εξυπηρετεί 8 προορισμούς είναι ο 3ος μεγαλύτερος αερομεταφορέας στην Αθήνα, μετά την Aegean και την Olympic.

Πάντως η συνολική εξέλιξη της κίνησης παραμένει αρνητική, αφού η συνολική σμίκρυνση του αριθμού των επιβατών το 8μηνο του 2012, εμφανίζει ποσοστιαία πτώση κατά 11,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Πρόκειται για μείωση που αντανακλά την επιδείνωση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και συνεπώς την μειωμένη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια που παρουσιάζεται εκ μέρους των Ελλήνων, αλλά και την τραυματισμένη εικόνα της πόλης και της χώρας καθώς και την επιβράδυνση των ευρωπαϊκών οικονομιών για τους ξένους ταξιδιώτες. Ειδικότερα η πτώση στο εσωτερικό το 8μηνο προσεγγίζει το 8,7% σε σχέση με την ανάλογη περίοδο του 2012 και στο εξωτερικό το 13,1%. Συνολικά μετακινήθηκαν 8.886.228 επιβάτες έναντι 10.053.561 επιβατών το 8μηνο του 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα