Στο… CSI το στικάκι

Οι εισαγγελείς έδωσαν εντολή στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών να διενεργήσει πραγματογνωμοσύνη στο περίφημο στικάκι με «ημερομηνία γέννησης» 8-7-2011 ,που συμπίπτει χρονικά με τη θητεία του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη. Τα αποτελέσματα της έρευνας των ειδικών είναι θέμα χρόνου να γίνουν γνωστά.

Όπως εκτιμάται οι εξειδικευμένοι αξιωματικοί μπορούν να διαπιστώσουν αν από το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό αρχεία κάποιος πάτησε

το… delete διαγράφοντας κρίσιμους φακέλους με τα ονόματα συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Σε μία υποθετική καταφατική περίπτωση μάλιστα, όπως λέγεται, είναι εύκολο να ανακτηθούν τα χαμένα αρχεία , γεγονός που θα ρίξει φως στην υπόθεση ,η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο ποινικού και κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σε εξέλιξη και ο φορολογικός έλεγχος

Στάση αναμονής όμως , τηρούν οι εισαγγελείς και σε ό,τι αφορά τον φορολογικό έλεγχο που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Έλεγχος που μπορεί σε πρώτο στάδιο να αφορά τους συγγενείς του πρώην υπουργού ,αλλά σε βάθος χρόνου έχει να κάνει με όλα τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ. Το προσωπικό όμως, του ΣΔΟΕ όπως όλα δείχνουν δεν επαρκεί για να ολοκληρώσει γρήγορα τον συγκεκριμένο έλεγχο, όπως και τον έλεγχο άλλων λιστών. Ο κ. πεπόνης για το λόγο αυτό έστειλε ήδη έγγραφο στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ζητώντας ουσιαστικά την επάνδρωση των υπηρεσιών φορολογικού ελέγχου.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό στους εισαγγελείς κατέθεσε τόσο προφορικά όσο και με υπόμνημα η συνεργάτης του Γ. Διώτη, Γαλάτεια Μανέ, η οποία φέρεται να τον είχε βοηθήσει να αντιγράψει το επίμαχο στικάκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα