Στο Αζερμπαϊτζάν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Όπως σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, η επίσκεψή του στο Μπακού μεταξύ άλλων έχει το νόημα ενημέρωσης και συντονισμού των προτεραιοτήτων της σχέσης ΕΕ-Αζερμπαϊτζάν.

Το ενδιαφέρον του Δημήτρη Αβραμόπουλου εστιάζεται σε δύο διμερή θέματα, την ενεργειακή συνεργασία και τον τουρισμό. «Η Ελλάδα είναι μια από τις κοντινότερες και πιο εύκολα προσβάσιμες για το Αζερμπαϊτζάν πύλες εισόδου προς τις ευρωπαϊκές αγορές» σημείωσε στη συνέντευξή του στο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων και προσέθεσε πως «το

Αζερμπαϊτζάν εξάγει ήδη φυσικό αέριο στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας» και η Αθήνα επιθυμεί αυτή τη διμερή συνεργασία να την επεκτείνει μέσω του ΤΑΡ.

«Η κατασκευή του αγωγού που θα μεταφέρει το αζερικό φυσικό αέριο στις ευρωπαϊκές αγορές μέσω της Ελλάδας, της Αλβανίας και της Ιταλίας, εφοδιάζοντας ταυτόχρονα με αέριο κατά τη διαδρομή του και τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, είναι ένα μεγάλο έργο ωφέλιμο για όλους τους εμπλεκόμενους και τους λαούς τους» τόνισε ο κ.Αβραμόπουλος, διευκρινίζοντας ότι οι τρείς χώρες έχουν υπογράψει τη συμφωνία, η κρίσιμη απόφαση όμως εναπόκειται στις εταιρείες.

Αναφορικά με τον τουρισμό, ο κ.Αβραμόπουλος απαντώντας στη σχετική ερώτηση υπενθύμισε ότι η διμερής συνεργασία ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια και υπογράμμισε τη σημασία της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μέσω της Aegean από τις 28 Μαίου.

Οι ελληνικές Προξενικές αρχές έχουν λάβει οδηγίες να διευκολύνουν τις θεωρήσεις, σημείωσε ο έλληνας υπουργός και υπενθυμίζοντας ότι ο τουρισμός στη χώρα μας είναι ο δεύτερος πυλώνας της εθνικής οικονομίας (μετά τη ναυτιλία) σημείωσε την εμπειρία της χώρας μας και την προσφορά της τεχνογνωσίας της για την αξιοποίηση των φυσικών πόρων του Αζερμπαϊτζάν – φυσική ομορφιά, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, πλούσιο πολιτισμό και ιστορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα